roma potjerala monchija

Jedan od najtraženijih stručnjaka u nogometu ostao bez posla: Idealan izbor za Real?

08.03.2019 u 18:11

Bionic
Reading

Po mnogima najbolji sportski direktor u nogometu, Španjolac Monchi razišao se s Romom i trenutno je slobodan na tržištu, a baš bi takav čovjek dobro došao Real Madridu...

Monchijev rad na nogometnom tržištu mnogi smatraju najzaslužnijim za dugogodišnje uspjehe Seville u Europi i čak pet osvojenih Europskih liga, a prelazak u Romu također nije bio neuspješan, s obzirom da se momčad pojačala odličnim mladim talentima i igrala u polufinalu Lige prvaka prošle sezone.

  • +3
Liga prvaka: Roma - Porto, Nicola Zaniolo u akciji Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No, nešto je puklo između Ramóna Rodrígueza Verdeja zvanog Monchi i uprave Rome nakon nedavnog ispadanja od Porta u elitnom klupskom nogometnom natjecanju pa je raskinuo ugovor s rimskim klubom koji se riješio i trenera Eusebija di Francesca.

Tako je slobodan na tržištu postao jedan od najtraženijih stručnjaka u nogometu, a Real Madrid koji je katastrofalno loše planirao ovu sezonu i nije pronašao prava pojačanja baš bi u njemu dobio pravog čovjeka u trenucima ove krize.

Međutim, glasine kruže da se Monchi sprema karijeru nastaviti u Arsenalu, gdje bi surađivao s jednim od svojih omiljenih trenera, bivšim strategom Seville Unaijem Emeryjem...