cirkus za fanove

Jedan od najbržih vozača Formule 1 bio je brutalno iskren te je 'opalio' po onome što su uveli ove sezone: Ja osobno ne uživam!

20.11.2021 u 08:20

Bionic
Reading

Sergio Perez još je jedan od aktualnih vozača na 'gridu' u Formuli 1 koji je kritizirao novi sustav kvalifikacija - sprint utrke koje se održavaju subotom na nekim Grand Prixovima

Prema njegovom mišljenju na sprint utrkama vozači bi trebali previše toga riskirati za mali dobitak…

'Mislim da nisu baš zabavne. Mislim da su uglavnom stvorene za navijače, pa ako oni uživaju u njima, onda dobro. Ali ja osobno ne uživam. Jednostavno osjećam da nema puno akcije. Nema puno pretjecanja, ili se to ne mijenja toliko', rekao je vozač Red Bullaza motorsport.com te dodao:

'Ne možete previše riskirati jer možete imati sudare pokušavajući proći druge bolide. To nije kao stvarna utrka. Teško da nešto dobijete, ali možete izgubiti puno.'

Na zadnjim sprint kvalifikacijama za VN Brazila Meksikanac je pao sa svog trećeplasiranog startnog mjesta na četvrto nakon što ga je Carlos Sainz preskočio. No tema tih kvalifikacija bio je Lewis Hamilton koji je stigao sa zadnje na petu poziciju (prošle nedjelje je i osvojio VN Brazila).

  • +16
Formula 1, Velika nagrada Brazila, Interlagos, 14.11.2021. Izvor: EPA / Autor: Sebastiao Moreira

'Bio sam prilično iznenađen napretkom koji je napravio, imao je ogroman tempo. Lewis ima ogromnu pravocrtnu brzinu. Vidio sam neke od poteza koje je napravio, poput onog na Landu Norrisu. Stvarno je to bilo impresivno vidjeti' izjavio je Perez.