FORMULA 1

Red Bull pod hitno traži odgovore zbog onoga što se dogodilo na VN Brazila, a iz Mercedesa im spustili: Zato je slađe pobijediti!

16.11.2021 u 19:07

Bionic
Reading

Nastavlja se verbalni sukob između Red Bulla i Mercedesa, jer je u momčadi 'Bikova' svima bila nevjerojatna brzina najvećeg konkurenta na ravnim dijelovima staze na VN Brazila

Red Bull traži odgovore za neuhvatljivi bolid Mercedesa. Lewis Hamilton je sve nadoknadio iako je krenuo zadnji u sprinterskoj utrci, pa startao u nedjelju tek sa desete pozicije, a na kraju je prestigao Maxa Verstappena koji se nije mogao obraniti na ravnom dijelu staze.

U austrijskom momčadi imaju sumnje u stražnje krilo Mercedesa, što je potaknulo Maxa Verstappena da u petak nakon kvalifikacija pregleda zakrilce te je zato kažnjen s 50 tisuća eura.

'Nećemo prosvjedovati nakon ove utrke. Važno je razumjeti odakle dolazi brzina. Očito su ovdje imali novi motor. Kada je Hamilton prošao Maxa, bio je blizu 30 km/h brži u tom krugu. Dakle, to je samo nešto što moramo razumjeti. Na FIA-i je da nadzire sport i da njime upravlja, tako da vjerujemo u njih i njihove testove i njihovu istragu', rekao je šef Red Bulla Christian Horner te je dodao:

  • +16
Formula 1, Velika nagrada Brazila, Interlagos, 14.11.2021. Izvor: EPA / Autor: Sebastiao Moreira

'Mercedes je bio 'neprikladan' za utrku. Branili smo se koliko smo mogli. Max je dao sve od sebe, jako je jurio, ali jednostavno nije bilo šanse.'

Šef Mercedesa Toto Wolff odgovorio je na prikrivene optužbe Red Bulla…

'Ovo je sport u kojem nikome ne ostavljate prednost. Ako žele protestirati, mogu. I biti skeptičan u pogledu performansi vašeg konkurenta je također u redu. Tako da nemam nikakvih emocija, ni negativnih ni pozitivnih u vezi s tim. Ali vikend je za nas definitivno bio rollercoaster vožnja i zato je slađe pobijediti', pričao je Wolff.