neće ni za BiH

Jedan od najboljih u Rusiji uzima upravo rusko državljanstvo i neće nastupati za Hrvatsku: 'Očekivao sam da ću biti nagrađen, ali...'

02.11.2020 u 18:23

Bionic
Reading

Silvije Begić jedan je od najboljih stopera u ruskoj nogometnoj ligi, a sada planira uzeti i rusko državljanstvo

Silvije Begić je 27-godišnji branič Rubina iz Kazana koji je ove sezone oduševio sve u Rusiji. Tamošnji mediji pišu kako je riječ o jednom od najboljih braniča ruske lige i kako se odlično nadopunjava s novim hrvatskim reprezentativcem Filipom Uremovićem. Iako ima mogućnost igrati i za 'Vatrene', poziv nije dobio.

'Nitko me nije kontaktirao. Nadao sam se pozivu i ranije kada sam dobro igrao. Očekivao sam da ću biti nagrađen, ali ništa nije bilo od toga. U Hrvatskoj su me spominjali mediji, a u BiH nisu. Možda nisu znali da imam njihovu putovnicu. Rekao sam da ću se odazvati onome tko me prvi pozove', otkrio je Begić za SportSport.ba pa dodao kako vjerojatno neće igrati ni za Hrvatsku, ni za BiH već mu je plan Rusija:

'Ne bih htio ispasti bahat, ali nisam siguran da bih se sada odazvao reprezentaciji BiH. Imam ruske agente i sređujem papire da dobijem njihovo državljanstvo i putovnicu, da ne budem stranac. Ranije sam drugačije razmišljao, ali ne znam kako bih sada postupio da dobijem poziv', iskren je bio Begić koji je rođen u Posušju, a igrao je za kamen iz Ivanbegovine, Rudeš, zaprešićki Inter i Orenburg.