protiv mađara u listopadu

Jedan od najbližih Šukerovih suradnika najavio veliki povratak hrvatske reprezentacije u Split

07.02.2019 u 14:59

Bionic
Reading

U drugoj polovini ožujka kreće novi kvalifikacijski ciklus nogometnih reprezentacija, a cilj je plasman na Euro 2020. godine

Hrvatska će kvalifikacije za Euro 2020. otvoriti 21. ožujka na Maksimiru protiv Azerbajdžana. Novu domaću kvalifikacijsku utakmicu 8. lipnja će igrati protiv Walesa u Osijeku, dok će nekoliko dana kasnije u prijateljskoj utakmici protiv Tunisa igrati u Varaždinu.

Dakle, u ovom prvom dijelu kvalifikacija, jasno je da će Dalić i njegovi izabranici zaobići Split. Iako su nakon osvojenog svjetskog srebra jasno i glasno rekli kako žele igrati i na Poljudu.

'Konzultiran je izbornik Dalić, budući da je termin igranja te utakmice u lipnju dosta nezgodan, 15 sati, a odredila ga je Uefa. Stoga je logično da se ta utakmica ipak igra u unutrašnjosti zemlje, a osim Zagreba uvjete zadovoljava jedino Osijek', u razgovoru za Večernji list potvrdio je Marijan Kustić, jedan od najvećih zagovornika povratka reprezentacije u Split, a koji u HNS-u obnaša dužnost direktora natjecanja i infrastrukture.

  • +16
Hrvatska - Engleska, Liga nacija Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

'Želimo svim srcem svi u HNS-u, izbornik Dalić, igrači, a naravno i naši navijači u Dalmaciji da Hrvatska igra na Poljudu. Naša je želja da to bude utakmica s Mađarskom 10. listopada i da Split i Dalmacija u punom sjaju vide drugu reprezentaciju svijeta i najboljega svjetskog nogometaša Luku Modrića', zaključio je Kustić

Ako je tako rekao jedan od najbliži suradnika predsjednika HNS-a Davora Šukera, onda nemamo razloga sumnjati da će 10. listopada Split nakon gotovo osam godina biti domaćin utakmici, a na kojoj će biti i gledatelja.

Podsjetimo, zadnju takvu, Hravtska je igrala u lipnju 2011. godine protiv Gruzije, u sklopu kvalifikacija za Euro 2012.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.