EVO GDJE MOŽETE GLEDATI

Je li Europa ostavila traga na Osijeku i hoće li Rudeš prirediti novu senzaciju u prvenstvu?

05.08.2018 u 15:06

Bionic
Reading

U drugom kolu Hrvatski Telekom Prve lige u Gradskom vrtu Osijek dočekuje Rudeš (18.30 sati, Arenasport 3)

Osijek ove sezone nije uspio ponoviti sjajne rezultate u kvalifikacijama za Europsku ligu, no Zekić unatoč ranom ispadanju može biti zadovoljan igrom svoje momčadi protiv škotskog velikana Glasgow Rangersa. Nedostajalo je igračima Osijeka u dva susreta s Rangersima malo više hrabrosti u završnicama akcija, no jedan od razloga za napadačke probleme su i ozljede nekolicine važnih ofenzivaca. U svakom slučaju, europska avantura Osijeka je završena i svi u klubu sada se mogu u potpunosti fokusirati na prvenstvo.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Zekić je odmah nakon utakmice protiv Rangersa počeo razmišljati o Rudešu:

'Čeka nas povratak u HNL i susret protiv Rudeša. Na meni i stožeru je da podignemo momčad nakon eliminacije iz Europe, te da što kvalitetnije odradimo nedjeljni dvoboj. Protivnika moramo najozbiljnije shvatiti jer je već uspio iznenaditi Dinamo.'

  • +7
Nk Osijek - NK Hajduk, 1. kolo HT HNL, 29.7.2018. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Prošle je sezone Osijek zaostao za Dinamom, Rijekom i Hajdukom upravo zbog čestih posrtaja u situacijama kada je bio veliki favorit stoga će biti zanimljivo vidjeti da li je Zekić uspio tijekom prvenstvene stanke poraditi na tom segmentu. Dobar dojam u europskim utakmicama, te odlična izvedba i uvjerljiva pobjeda protiv Hajduka momčadi Osijeka u ovoj utakmici definitivno donosi ulogu velikog favorita.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Rudeš je bio prava senzacija završnice prošle sezone, a i na startu nove sezone Matićeva je momčad uspjela šokirati Dinamo na Maksimiru. Remi protiv Dinama je uistinu senzacionalan rezultat budući da je Rudeš nakon prekida suradnje sa španjolskim Alavesom jedva uspio složiti momčad za novu sezonu. Uostalom, u službenom zapisniku za susret s Dinamom Matić je uz početnu jedanaestorku dodao tek četiri igrača.

  • +3
HT Prva liga, 1. kolo: Dinamo - Rudeš Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Matić je bio oduševljen rezultatom protiv Dinama:

'Uoči utakmice s Dinamom stalno sam govorio kako smo mi sami sebi nepoznanica jer smo mlada momčad s nedovoljno prvoligaškog iskustva. Sada samo treba čestitati tim dečkima nakon onako odigrane utakmice. Predstavili smo se dobro, a sada nam preostaje da se u sljedećim kolima potvrđujemo i pokazujemo u još boljem svjetlu. Igrači su na pravi način ušli u utakmicu i sjajno su obavili posao. Pokazali su hrvatskoj javnosti što mogu. Utakmica je bila dobro pripremljena, to na kraju potvrđuje i rezultat. Ne bi bilo dobro da nas bod iz susreta s Dinamom odvede u krivom smjeru. Trebamo ostati čvrsto na zemlji.'

Dinamo - Rudeš 1:1 (1. kolo, 2018./19., 27.7.), sažetak Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Momčad Rudeša i dalje je u fazi konstrukcije nakon velikog egzodusa igrača koji su iznijeli prošlu sezonu zbog raskida suradnje kluba sa španjolskim Alavesom, no neke veće promjene u početnom sastavu koji je u prvom kolu iznenadio Dinamo se ne očekuju.