UTRKA U SOČIJU

Iznenađenje u kišnim kvalifikacijama za VN Rusije; po prvi puta u karijeri osvojio 'pole position', a Lewis Hamilton se zabio u zid

Bionic
Reading

Britanac Lando Norris (McLaren) zauzeo je najbolju startnu poziciju uoči nedjeljne utrke F1 za Veliku nagradu Rusije u Sočiju

U kišnim uvjetima i na mokroj stazi McLarenov trkač bio je najbolji na kraju kvalifikacija, stigavši ​​do prvog 'pole positiona' u karijeri u svojoj 21. godini.

Španjolac Carlos Sainz (Ferrari) startat će iz prvog reda, dok je branitelj naslova Lewis Hamilton (Mercedes) bio tek četvrti u kvalifikacijama. Pred kraj posljednjeg dijela kvalifikacija Hamilton je tijekom vožnje u boksu udario u zaštitni zid pa su mu morali promijeniti nos na bolidu, no na kraju Britanac nije uspio zadržati mjesto na samom vrhu. U drugom redu će na startu biti njegov sunarodnjak, Williamsov vozač George Russell.

Vodeći u poretku sezone, Nizozemac Max Verstappen, danas uopće nije završio kvalifikacije i samo je prošao nekoliko testnih krugova. Zbog zamjene motora, njegova je momčad u petak četvrti put u sezoni promijenila pogonsku jedinicu njegova bolida pa, bez obzira na kvalifikacije, mora krenuti u utrku s posljednjeg mjesta. Prema pravilima, u svaki bolid se u jednoj sezoni može promijeniti samo tri motora.

  • +9
Formula 1, VN Italije, Monza Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

Australac Daniel Ricciardo (McLaren) i Španjolac Fernando Alonso (Alpine) počet će u nedjeljnu utrku, s početkom u 14 sati, u trećem redu, dok je drugi vozač Mercedesa Valtteri Bottas iz Finske danas završio na sedmom mjestu.

U ukupnom poretku prije 15. utrke sezone Verstappen vodi s 226,5 bodova, Hamilton je drugi sa 221,5, a Bottas treći sa 141 bodom.