STIGLA JE POTVRDA

Vijest koju su čekali svi fanovi, poznata je sudbina Micka Schumachera u Formuli 1; je li takav rasplet očekivan?

23.09.2021 u 13:03

Bionic
Reading

Momčad Formule 1 Haas je najavila da će Mick Schumacher i Nikita Mazepin za njih voziti i sljedeće godine

Schumacher i Mazepin su na početku ovog prvenstva stigli iz Formule 2 i očekivalo se da bi mogli nastaviti suradnju s Haasom u 2022., a to se i dogodilo.

'Znali smo da želimo kontinuitet za volanom 2022. godine i sretan sam što mogu potvrditi upravo to s Mickom Schumacherom i Nikitom Mazepinom koji će se sljedeće godine natjecati za Uralkali Haas F1 tim', rekao je direktor tima Gunther Steiner te nastavio:

'Ove godine oba vozača dobila su priliku učiti u Formulu 1 i kao početnici učinili su puno toga. Sigurno je da je ovo bila teška sezona s bolidom koji smo imali, ali su istovremeno prihvatili izazov i blisko surađivali s timom kako bi naučili naše procese i prilagodili se disciplini Formule 1. Gledajući naprijed u sezonu 2022., uvjereni smo da možemo napredovati kao tim i dati Micku i Nikiti natjecateljski paket za utrke kako bi napravili sljedeći korak u karijeri Formule 1.'

Inače, Haas se usredotočio na razvoj novog bolida za 2022., a ovaj sadašnji nije konkurentan drugim momčadima pa je ostavio Schumachera i Mazepina na začelju utrka, gdje su se sami međusobno borili za poziciju, što je dovelo do nekih napetosti među njima kao i do incidenata u kvalifikacijama i utrkama, a posljedica toga su bili međusobna verbalna prepucavanja preko medija.

  • +9
Formula 1, VN Italije, Monza Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

Iako nije bilo nikakvih sumnji u vezi s tim da će Mazepin nastaviti s timom sljedeće godine, jer mu je otac milijarder i sponzor momčadi, Schumacherov ugovor zahtijevao je finalizaciju, jer se spominjao odlazak u Alfa Romeo.

'Prva godina zajedno s Haasom F1 vrlo je uzbudljiva i poučna, i siguran sam da mogu stečeno iskustvo prenijeti u narednu godinu. Novi tehnički propisi, impresivna ambicija cijele momčadi Haas F1 i podrška Ferrarija - naravno da vjerujem da će nas to približiti drugima u sezoni 2022. i moći ćemo se boriti za bodove', rekao je Schumacher.

'Jako sam uzbuđen zbog sljedeće godine, novog bolida i prilike s Haas F1 timom da rastem zajedno s njima. Mislim da ćemo sljedeće godine biti snažniji', dodao je Mazepin.