formula 1

Drastična promjena uoči starta utrke za Veliku nagradu Rusije; hoće li u Red Bullu požaliti zbog odluke koja bi Maxa Verstappena mogla izbaciti iz utrke za naslov prvaka?

24.09.2021 u 18:19

Bionic
Reading

Finac Valtteri Bottas u Mercedesu ostvario je najbolje vrijeme na prvom treningu uoči nedjeljne utrke za Veliku nagradu Rusije na stazi u Sočiju, 15. utrke Svjetskog prvenstva Formule 1. No, priča dana dogodila se po svršetku treninga...

Valtteri Bottas je ostvario vrijeme 1:34.427 ispred momčadskog kolege Britanca Lewisa Hamiltona koji je zaostao 0.21 sekunde. Vodeći u ukupnom poretku svjetskog prvenstva, Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu bio je treći sa samo 0.016 sekunde zaostatka za Hamiltonom.

Uoči Velike nagrade Rusije Verstappen vodi u ukupnom poretku s 226.5 osvojenih bodova, Hamilton je drugi s 221.5, dok je Bottas treći sa 141 bodom.

Još se ranije znalo kako će Verstappen u nedjelju startati s tri mjesta slabije pozicije od one koju osvoji u kvalifikacijama zbog izazivanja sudara s Hamiltonom na posljednjoj utrci u Monzi.

  • +9
Formula 1, VN Italije, Monza Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

No, nakon današnjeg treninga situacija se drastično promijenila i svi se pitaju hoće li u momčadi Red Bulla požaliti zbog odluke koja bi Verstappena mogla izbaciti iz utrke za naslov prvaka?

Naime, ubrzo nakon što je trening završen u Red Bullu su odlučili napraviti određene promjene na Verstappenovom bolidu jer nisu bili zadovoljni brzinom koju postiže. Najveća je promjena bilo postavljanje novog motora, a iz Formule 1 potvrdili su da će zbog te i ostalih promjena na bolidu Verstappen u nedjelju startati s posljednjeg mjesta bez obzira kakav rezultat ostvari u subotnjim kvalifikacijama!

Isto su napravili i u momčadi Ferrarija na bolidu Charlesa Leclerca, pa će se on na startu utrke za Veliku nagradu Rusije u Sočiju pridružiti Verstappenu u posljednjem redu.

Sve ovo najviše odgovara Lewisu Hamiltonu koji u ukupnom poretku i borbi za naslov prvaka za Verstappenom zaostaje samo pet bodova, a nakon Velike nagrade Rusije potvrđeno je još samo šest utrka...