Brandon Hunter

Iznenada preminuo bivši NBA igrač, kolabirao je za vrijeme seanse vruće joge

14.09.2023 u 09:31

Bionic
Reading

Bivši američki košarkaš Brandon Hunter, koji je kratko igrao za Boston Celticse i Orlando Magic, preminuo je u utorak u 42. godini.

Bivši američki košarkaš Brandon Hunter, koji je kratko igrao za Boston Celticse i Orlando Magic, preminuo je u utorak u 42. godini.

Hunter je kolabirao za vrijeme seanse "vruće joge" u Orlandu, ali nije objavljen uzrok smrti.

"Svi smo šokirani. Brandon je bio u dobroj formi," kazala je njegova svekrva Carolyn Cliett za NBC News.

Nakon što je četiri godine igrao na sveučilištu Ohio uz prosjek od 16.9 koševa, 9.3 skoka i 2.1 asistenciju, Huntera, koji je igrao na poziciji "četvorke", su 2003. godine kao 56. izbor na draftu uzeli Boston Celticsi. U TD Gardenu se zadržao jednu sezonu uz prosjek od 3.5 koševa i 3.3 skoka, a potom je preselio u Orlando gdje je upisao 31 nastup s prosjekom od 3.1 poena i 2.2 skoka.

Magic je napustio također, nakon prve sezone, a potom je igrao u Grčkoj (Panathinaikos), Italiji (Napoli, Livorno, Angelico Biella), Izraelu (Hapoel Jerusalem), Turskoj (Aliaga Petkim)... Karijeru je završio 2013. u Urugvaju.

Posljednjih godina je radio kao sportski agent.

"Bio je najbolji igrač kojeg sam ikada imao sreću trenirati. Bio je sjajan na Sveučilištu Ohio, a zatim je nastavio igrati u NBA za Boston i Orlando, potom uspješno u Europi, prije nego što je krenuo u uspješnu karijeru sportskog agenta. Ostali smo u kontaktu tijekom godina i bio sam nevjerojatno ponosan na muža, oca i građanina koji je on postao.. molite se za njegovu obitelj," napisao je na Facebooku njegov bivši trener Ohija Tim O'Shea.