Preporodio bayer

Izjava Xabija Alonsa koja je odjeknula; priznao je zbog koga je donio ovu odluku

11.04.2024 u 14:47

Bionic
Reading

Xabi Alonso, španjolski stručnjak koji s Bayerom iz Leverkusena čvrsto drži vrh ljestvice Bundeslige, velika je želja velikana poput Liverpoola i Real Madrida

No, usprkos tim atraktivnim ponudama 42-godišnji Xabi Alonso ipak je – na izenanđenje mnogih - odlučio ostati u Leverkusenu.

Ipak je tu klub koji je vjerovao u njegovu viziju s kojim ove sezone lovi prvu povijesnu titulu prvaka za Bayer. I ne samo to. Bayer ove sezone još nije izgubio niti jednu utakmicu!

'Puno je razloga zašto ostajem u klubu. U samo godinu dana stvorili smo pravu momčad nevjerojatnog duha. Igrači su me zamolili da ostanem i to je presudilo. Oni su taj magnet', iskren je bio Alonso.

A među tim igračima je i hrvatski reprezentativac Josip Stanišić koji je stigao na jednogodišnju posudbu iz minhenskog Bayerna.

Također je mišljenja kako ova momčad, usprkos podatku da ove sezone još nije izgubila niti jednu utakmicu, nije dosegla svoj vrhunac:

'Osjećam se kao dio kluba i mislim da je prerano otići nakon samo godinu dana. Nije pravo vrijeme', dodao je Alonso.

Tako je tim iskrenim izjavama Alonso – koji je kao igrač ostavio dubok trag u Liverpool (od 2004. do 2009.), Real Madrid (od 2009. do 2014.) i Bayernu (od 2014. do 2017.) poslao jasnu poruku velikanima koji ga žele.

Standings provided by Sofascore