anketa tportala

Pitamo vas o novoj ostavci u Hajduku; je li ovo dobar potez čelnika kluba ili griješe?

11.04.2024 u 13:28

Bionic
Reading

Nakon što je Mindaugas Nikoličius podnio ostavku na mjestu sportskog direktora Hajduka zanimljivo je analizirati što je klub napravio dok je bio na toj vitalnoj poziciji

Dva poraza od Dinama te poraz u SuperSport HNL-u od Rijeke toliko su uzdrmali Hajduk da su redom 'padali' predsjednik kluba Lukša Jakobušić, zatim trener Mislav Karoglan, a tri dana kasnije klub je napustio i Litavac Mindaugas Nikoličius koji je podnio ostavku vršiteljici dužnosti predsjednice Uprave Marinki Akrap te članu Uprave Ivanu Matani.

>> Mindaugas Nikoličius odlazi iz Hajduka; evo što je sve rekao u emotivnom istupu

No, njegova ostavka nije prihvaćena uz jedan veli ALI:

'Nismo prihvatili njegovu ostavku u ovom trenutku, stoga je sportski direktor prihvatio naš prijedlog da dovede svoj mandat do kraja te okonča navedene procese',objavio je Hajduk.

Uskoro je procurilo kako su članovi Nadzornog odbora Hajduka zapravo jako zadovoljni njegovim radom i zato su ga odmah i nagovorili (zamolili) da ostane u klubu. A neki izvori iz kluba idu čak toliko daleko 'kako je to dobra strategija' jer bi ga, kad sezona završi, mogli uvjeriti da ostane i dalje u klubu te mu ponude novi ugovor. A s druge strane Nikoličius se pokazao kao moralna osoba s karakterom.

Podsjetimo, Nikoličiusa – koji je iza sebe imao rezultat s NK Gorica, Jakobušić je doveo na Poljud u prosincu 2020. godine.

Ostat će upisano kako je tandem Jakobušić - Nikoličius u klub doveo nekoliko bivših i sadašnji hrvatskih reprezentativaca te nekoliko 'kapitalaca.'

Samo na odštete za igrače potrošeno je čak četiri milijuna eura, a uz to su glavni igrači dobili astronomsko velike plaće za hrvatske prilike. Navodno neki od njih imaju više od milijuna eura, a većinu vrlo blizu tog iznosa (s eventualnim bonusima).

I šefica Hajduk Digital TV-a odlazi iz kluba

Hajduk napušta i Nera Valentić koja je poznata po tome da je na Poljudu vodila platformu Hajduk Digital TV i koja je imala važnu ulogu u pokretanju Hajdučkih vijesti, koje se emitiraju svaki dan u 19:11 sati. Odlučila je karijeru nastaviti u novinarstvu.

Koliko je Hajduk pod tandemom Jakobušić - Nikoličius ukupno potrošio (potpisao) milijuna eura, nije poznato, ali je zato poznato da rezultat nije zadovoljavajući. Jer sezona će, kako stvari stoje, završiti bez trofeja.

'Odluku o ostavci na kraju aktualne sezone donio sam jer sam uvjeren kako je to jedino profesionalno, ispravno i moralno u ovom trenutku budući da snosim odgovornost za sportski segment kluba, odnosno rezultatski neuspjeh u ovoj sezoni. U dogovoru s Upravom Kluba mjesto sportskog direktora ću napustiti nakon završetka sezone jer mislim da ovu sezonu trebam iznijeti do kraja zajedno s igračima i ostatkom stručnog stožera', riječi su Nikoličiusa.

U našoj anketi pitamo vas Hajduk trebao zadržati Nikoličiusa?

Ranije smo vas u našoj anketi pitali što mislite o Jakobušićevoj smjeni - je li trebao dobiti otkaz. Većina se slaže da su najveći krivci igrači i treneri. Što vi mislite?