verdasco je pretjerao

Iživljavanje slavnog tenisača na skupljaču loptica diglo svijet na noge: Nije mu prvi put

01.10.2018 u 09:20

Bionic
Reading

Nakon što je Fernando Verdasco napao skupljača loptica, jer mu nije dovoljno brzo donio ručnik, reakcije javnosti su izuzetno negativne, a Judy Murray zatražila je promjenu pravila prema kojima bi tenisač sam išao po svoj ručnik...

Incident se dogodio u polufinalu turnira u kineskom Shenzhenu. Nervozni Verdasco koji je kasnije izgubio od Nishioke nije bio zadovoljan brzinom kojom mu je skupljač loptica donio ručnik pa se izvikao na njega i tražio da sljedeći put bude brži, iako je dječak evidentno trčao do njega.

Takav potez španjolskog 34-godišnjeg tenisača izazvao je buru na društvenim mrežama, na kojima se može pročitati i komentar poput:

'On je skupljač loptica, nije tvoj rob.'

Ove godine u Hamburgu Verdasco je imao sličnu reakciju, bacivši ručnik u smjeru skupljača loptica, nezadovoljan brzinom kojom ga je dobio.

U raspravu su se uključili i ugledni stručnjaci, poput majke i trenerice Andyja Murrayja koja smatra da nešto treba mijenjati.

'A da uvedemo pravilo po kojem igrači sami idu po svoj ručnik? I ostavimo skupljače loptica da se bave samo lopticama...,' napisala je na Twitteru Judy Murray.

U tenisu je gledanje s visine skupljača loptica nerijetka pojava od strane bogatih zvijezda. Verdasco je otišao još korak dalje i aktualizirao taj problem...