Mala zemlja, veliki snovi

Izbornik Zlatko Dalić održao je online predavanje BiH trenerima, a posebno se osvrnuo na dramatične trenutke

10.04.2020 u 19:23

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je online predavanje polaznicima UEFA PRO tečaja u sklopu Nogometnog saveza BiH...

Kako prenose mediji u susjednoj državi, hrvatski izbornik Zlatko Dalić je svoje izlaganje počeo tezom 'Mala zemlja, veliki snovi', a taj slogan je, kako je objasnio, bio ispisan na autobusu koji je prevozio hrvatske reprezentativce na početku priprema za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji.

'San je bio nadmašiti uspjeh 'vatrenih' iz 1998. godine kad su bili treći na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Vjerovao sam da se to može postići samo ako od sjajnih igrača napravimo momčad koja će biti iznad svakog pojedinca', kazao je hrvatski izbornik.

Dalić je govorio i o načinu pripreme za svaku utakmicu, kao i o detaljima koji se odnose na vođenje momčadi tijekom susreta s posebnim osvrtom na neke dramatične trenutke.

Predavanje je pobudilo veliko zanimanje kod BiH trenera pa je čitav jedan termin predavanja iskorišten za pitanja hrvatskome izborniku.

Tako je prof. Mensur Dogan konstatirao da je Dalić pokazao svima da su svi veliki ljudi u biti skromni i da ih to čini još većim.

Na kraju predavanja se prof.dr. Munir Talović, voditelj Centra za edukaciju trenera Nogometnoga saveza Federacije BiH, zahvalio hrvatskome izborniku na odličnom predavanju i razgovoru s trenerima, uz dogovor da prvom prilikom Zlatko Dalić bude predavač i uživo na nekom od narednih programa edukacije trenera, čim se za to steknu uvjeti.