kod samira je

Neizvjesni dani najboljeg stranca u povijesti Dinama koji se neočekivano vratio u Zagreb: Što će ti sav novac ako nisi zdrav?

09.04.2020 u 14:35

Bionic
Reading

Hilal Soudani (32) Maksimir je napustio u ljeto 2018. godine. Za Dinamo je u pet sezona odigrao 197 utakmica i zabio 86 golova, što ga čini najboljim strancem u 'modrim' redovima svih vremena. No, sjajni Alžirac nakon odlaska iz Zagreba nema sreće s ozljedama koje su mu usporile karijeru

Iz Dinama je Hilal Soudani (32) otišao u redove engleskog drugoligaša Nottingham Forest. Odigrao je samo osam utakmica, zabio dva gola i ozlijedio se. Stradali su mu ligamenti koljena, morao je na operaciju i sezona je za njega bila gotova.

Potom je prošlog ljeta krenuo put Grčke, u redove velikana Olympiacosa. Bio je to 'dogovorni' transfer jer je vlasnik oba kluba grčki brodovlasnik, milijunaš Evangelos Marinakis. U Pireju je Soudani ponovno zabljesnuo, bio je standardan u prvoj momčadi, odigrao je 20 utakmica, zabio sedam golova. No, još jednom ga je zaustavila ozljeda. I ponovno su stradali ligamenti koljena te je morao 'pod nož'.

Alžirac se sada oporavlja, no nije u Grčkoj, ni u rodnom Alžiru, već je u - Zagrebu!

'Prije mjesec dana došao sam u posjetu svom bratu Samiru i njegovoj obitelji, a onda sam ostao - blokiran! Zbog pandemije koronavirusa i totalne blokade granica nisam se više mogao vratiti u Atenu...', kazao je Soudani u razgovoru za Sportske novosti i nastavio:

'Imam program po kojem radim, snalazim se, stalno sam u treningu. Dobro mi je ovdje s bratom, njegovom suprugom i dvoje njihove djece. Doma imam sve potrebno za trening, opskrbio sam se... Stalno pričam i u kontaktu sam s liječnikom Olympiacosa. Kažem mu sve što radim, kako napredujem, on mi daje savjete, sve je super. Pa nisam ja krivac što su se donijele krizne mjere i što sam morao ostati u Zagrebu.'

Oporavak nakon ozljede i operacije koljena ide po planu...

'Nije još prošlo dva mjeseca od operacije. Ali ide na bolje. Mislim da bih u kolovozu mogao početi normalno trenirati i igrati. Najkasnije u rujnu. Tada ću biti sto posto spreman', otkriva sjajni Alžirac koji je u Dinamu dobio nadimak 'Mr. Derby'.

No, dvije teške ozljede u dvije godine sigurno će ostaviti traga. Soudani nije pesimističan, dapače.

  • +10
Dodjela tportalove nagrade Kapetani biraju igrača godine - El Arabi Hilal Soudani Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Bio sam na top razini, a onda se dogodila ta ozljeda. Bilo mi je užasno žao, baš mi je bilo teško. Jer, iskreno, imao sam osjećaj da nikad nisam igrao bolje. Šteta, velika šteta. No, što mogu kazati osim - takav je život. Neke stvari jednostavno ne možeš predvidjeti, nikad ne znaš što se može dogoditi. Međutim, imam čvrst karakter, maksimalno sam psihološki stabilan, vjerujem u sebe. Ništa me ne može zaustaviti, nema šanse da se predam! Imam 32 godine, znam da još mogu igrati na visokoj razini, kao onda kad sam igrao u Dinamu. Vratit ću se još jači, znam da će biti tako', kaže Soudani koji pažljivo prati sve što se događa u vezi pandemije koronavirusa u svijetu.

El Arabi Hilal Soudani Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Kad se smanje ili ukinu mjere, vraćam se u Atenu. Sad ne znam hoće li to biti za dva ili tri tjedna. Jer kad bih se sad vratio, opet bih bio u karanteni. Samo u Ateni. A ovdje u Zagrebu sam s bratom i njegovom obitelji, bolje je onda biti tu. Baš nešto razmišljam... Vidite kako se sve okrene u cijelom svijetu u mjesec-dva. Bez obzira na svu moguću sofisticiranu tehnologiju, na velika znanstvena dostignuća, razvoj civilizacije... A onda vidiš koliko je sve to zapravo beznačajno u ovakvoj situaciji, kad misliš samo na svoju obitelj, sebe, zdravlje. Spoznaš da je ovo drugo nešto prolazno, zapravo nebitno. što će ti sav novac ovog svijeta ako se razboliš, ova bolest ne bira, bolesni su i umiru bogati i siromašni', zaključio je u razgovoru za Sportske novosti Hilal Soudani.

>> CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE OVDJE