S mađarima za euro

Izbornik Walesa Ryan Giggs javno zahvalio fantastičnim Hrvatima; kako su Luka Modrić i društvo zaludili cijeli Cardiff

19.11.2019 u 10:31

Bionic
Reading

Nedavna pobjeda Hrvatske nad Slovačkom, kojom su Luka Modrić i suigrači izborili plasman na Euro 2020., poprilično je razveselila ljubitelje nogometa u Walesu. Kako je Hrvatskoj bio dovoljan tek osvojen bod, ispada da su Dalićeve trupe pomogle Walesu te sada sam odlučuje o svojoj sudbini

U posljednjoj te ujedno odlučujućoj utakmici kvalifikacija za plasman na Euro 2020. Wales u Cardiffu dočekuje Mađarsku (utorak, 20.45 sati), a s minimalnom pobjedom i nova tri boda izborit će nastup na Europskom prvenstvu. Preduvjet za to naravno bila je pobjeda Walesa u gostima kod Azerbajdžana 2:0.

Dakle, nakon što je Hrvatska apsolvirala Slovačku postalo je jasno kako će pobjednik susreta Wales - Mađarska zauzeti drugu poziciju u skupini E. Walesu nikako ne igra neriješen rezultat jer bi u tom slučaju Slovačka pobjedom protiv Azerbajdžana preskočila Velšane i Mađare. Stoga je jasno zašto je okršaj u Cardiffu dobio naziv 'utakmica godine za Wales'. Ispada kako su Modrić i društvo zaludili cijeli Cardiff!

'Od srca hvala fantastičnim Hrvatima na pobjedi protiv Slovačke. Čestitam im što su izborili plasman na Euro. Nakon pobjede Hrvatske nad Slovačkom sve držimo u svojim rukama i ovisimo sami o sebi, a to je ipak najvažnije', kazao je izbornik Walesa Ryan Giggs, jedan od najvećih nogometaša te zemlje u povijesti, dodavši:

'Spremni smo za veliku utakmicu, u momčadi nema ozlijeđenih igrača i suprotstavit ćemo Mađarima naš najjači sastav. Moramo biti hrabri i puni samopouzdanja, vjerujem u svoje igrače i plasman na Euro.'

Naravno da je Giggs itekako svjestan da ih ne čeka lak posao protiv Mađarske koja je u nekoliko utakmica pokazala da ima ozbiljnu momčad i da s pravom računa na plasman na Euro. Tako je mađarski izbornik Marco Rossi utakmicu u Cardiffu s pravom nazvao ‘biti ili ne biti za njih'.

  • +3
Kvalifikacije za EURO 2020, Azerbajdžan - Wales Izvor: Profimedia / Autor: Bradley Coller / PA Images / Profimedia