okupljaju se 'kauboji'

Šego i Karačić vraćaju se u reprezentaciju, Stivi je novi trener golmana, a izbornik se 'posuo pepelom' pa su neki i otpali s popisa...

01.03.2022 u 16:47

Bionic
Reading

Hrvoje Horvat, izbornik muške rukometne reprezentacije, objavio je popis igrača za kontrolno okupljanje reprezentacije koje će se održati od 14. do 20. ožujka 2022. godine u Varaždinu

U tjednu dok će jedan dio europskih reprezentacija igrati prvu fazu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine ili u tzv. EHF tjednu, prvi put nakon Europskog prvenstva okupit će se muška seniorska reprezentacija. Na popisu izbornika nalazi se 22 igrača, a na listi pričuva još ih je deset.

'Na popisu su neka nova imena koja su se nametnula svojom formom u klubovima. Naravno, dio je i onih koji su ostavili odličan dojam na nedavno završenom Europskom prvenstvu. Ovaj nadolazeći tjedan zajedničkih priprema doživljavamo vrlo ozbiljno i odgovorno jer nam je to idealna prilika da poradimo malo više na igri budući da nema nikakvih prijateljskih utakmica u tom razdoblju', istaknuo je izbornik Hrvoje Horvat.

Najvažnija je 'promjena' u odnosu na momčad s Europskog prvenstva, gdje je doslovno koronavirus diktirao tko će igrati, a tko ne, je to da je Horvat u reprezentaciju vratio dva najiskusnija igrača - golmana Marina Šegu i srednjeg vanjskog Igora Karačića. Uh, koliko je različitih priča bio oko toga zašto ih Horvat nije zavao za Euro, od 'gluhog telefona', preko korone, nezadovoljstava... No, čini se su svi nesporazumi sada riješeni, eksperimenti su stvar prošlosti te će u reprezentaciji stvarno igrati ono najbolji i najspremniji. Zato niti ne čudi da su s glavnog popisa ispali neki za koje je uoči Europskog prvenstva izbornik Hrvoje Horvat tvrdio da će biti 'stožerni igrači', da se bez njih ne može.

Na glavnom popisu su sljedeći igrači: Marin Šego (Montpellier), Matej Mandić (PPD Zagreb), Dominik Kuzmanović (Nexe), David Mandić (PPD Zagreb), Marin Jelinić (Nexe), Ivan Ćupić (PPD Zagreb), Vlado Matanović (PPD Zagreb), Filip Perić (PPD Zagreb), Marin Šipić (PPD Zagreb), Željko Musa (PPD Zagreb), Marino Marić (Melsungen), Veron Načinović (Montpellier), Domagoj Duvanjak (Kiel), Luka Cindrić (Barcelona), Igor Karačić (Vive Kielce), Halil Jaganjac (Nexe), Marko Mamić (Leipzig), Tin Lučin (Wisla Plock), Luka Šebetić (Motor), Ivan Martinović (Hannover-Burgdorf), Mateo Maraš (Pelister) i Luka Lovre Klarica (PPD Zagreb).

Na popisu pričuvnih igrača (dolaze u slučaju naknadnog poziva) su: Leon Šušnja (Wisla Plock), Filip Vistorop (PPD Zagreb), Davor Ćavar (PPD Zagreb), Josip Božić Pavletić (Pelister), Lovro Mihić (Wisla Plock), Jakov Gojun (PPD Zagreb), Ivan Pešić (Stuttgart), Mate Šunjić (Ivry), Kristian Pilipović (Schaffhausen) i Josip Šarac (Goeppingen).

Istaknimo i to kako je do promjena došlo i u stožeru reprezentacije. Tako je legendarni Stivi, Ivan Stevanović imenovan novim trenerom golmana umjesto Nine Pavelića, dok je Šime Tomašević novi kondicijski trener umjesto Miljenka Raka, a promjena je bilo i u liječničkom te fizioterapeutskom timu.

STRUČNI STOŽER:

 • HRVOJE HORVAT, IZBORNIK
 • IVANO BALIĆ, TRENER
 • IVAN STEVANOVIĆ, TRENER VRATARA
 • ŠIME TOMAŠEVIĆ, KONDICIJSKI TRENER
 • ŽELJKO KERCEL, FIZIOTERAPEUT
 • FILIP ŠIMUNOVIĆ, FIZIOTERAPEUT
 • SILVIA JURATOVAC, MT TERAPEUT
 • KREŠIMIR ROTIM, LIJEČNIK
 • DOMAGOJ GAJSKI, LIJEČNIK
 • IVICA UDOVIČIĆ, DIREKTOR NACIONALNIH SELEKCIJA
 • IVICA MARAŠ, GLASNOGOVORNIK I TEAM MANAGER
 • ZDRAVKO MIRILOVIĆ, TEHNIKO