FIFA_SP_2018.svg

u intervjuu za blic

U Srbiji prozivali Dalića zbog Thompsona, a on im poručio: Želio sam finale s vama

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 21.07.2018 09:38
  • Objavljeno 21.07.2018 u 09:36
Bionic
Reading

Zlatko Dalić i hrvatska nogometna reprezentacija oduševili su cijeli nogometni svijet, pa tako i regiju. No, nakon povratka i dočeka hrvatskim reprezentativcima, iz Srbije su stizali ljutiti komentari na izbor pjevača odnosno proslavu s Markom Perkovićem Thompsonom

Veliko rezultatsko ostvarenje hrvatske nogometne reprezentacije koja je na SP-u u Rusiji osvojila drugo mjesto, s velikom je pažnjom popraćeno svugdje u svijetu. Između ostalog i u Srbiji.

S toga je jasno da je izbornik Dalić zanimljivi i tamošnjim medijima, pa je u velikom intervjuu za Blic govorio o, između ostaloga, odnosima između Srbije i Hrvatske, nastupu Marka Perkovića Thompsona na dočeku u Zagrebu te razlozima skromnijeg rezulata Srbije na SP-u u Rusiji.

  • +5
Doček Vatrenih Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Grgic / CROPIX

'Normalno da je puno ljudi u Srbiji navijalo za Hrvatsku, a politika me ne zanima. Trebamo gledati tko je kakav čovjek, a ne je li Srbin ili Hrvat. To je neprimjereno. Dokad ćemo samo negativno? Ne trebamo se vraćati u prošlost već trebamo gledati u budućnost, rekao je Dalić i objasnio zašto hrvatski reprezentativci uživaju slušati pjesmu 'Lijepa li si..'Marka Perkovića Thompsona.

'Nije negativna, ružna i nema političku konotaciju. Nikad nikom nije palo napamet da to koristi u političke svrhe.Ja nisam ni desni ni lijevi - ja sam za Hrvatsku. Momci su htjeli da se ona pjeva i to je to. Mi smo sportaši, ne bavimo se politikom. Ne dijelim ljude na Srbe i Hrvate, već na dobre i loše'.

Hrvatski se izbornik u intervjuu zahvalio svim ljudima u Srbiji koji su navijali za Hrvatsku.

'Nadam ste da ste uživali u našoj igri. Pa i ja sam navijao za Srbiju protiv Brazila. Htio sam da u finalu igraju Hrvatska i Srbija. To je sasvim normalno i svi trebaju tako razmišljati. Poruke su mi poslali moj pukovnik iz vojarne u Samoboru koji sada živi u Srbiji i prijatelj iz Leskovca. Drago mi je što nogomet spaja', a za kraj je s velikim resepktom govorio o srpskom tenisaču Novaku Đokoviću, pobjedniku Wimbledona, najstarijeg teniskog turnira na svijetu.

  • +34
SP u nogometu, polufinale: Hrvatska - Engleska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal