KVALIFIKACIJE ZA SP

Iz HNS-a izvijestili o invaziji škotskih navijača na Zagreb

07.05.2013 u 13:40

Bionic
Reading

Na press konferenciji u Hrvatskom nogometnom savezu izvršni direktor Damir Vrbanović izvijestio je javnost detaljno o 'akciji Škotska' (7. lipnja 2013., 20,15 sati)

Danas u 20,15 sati na web-stranicama HNS-a započinje prodaja ulaznica za kvalifikacijsku utakmicu protiv Škotske, a ulaznice će se na blagajnama moći kupiti tek od 1. lipnja.

Iz HNS-a su izvijestili kako će u prodaju ukupno biti pušteno 35.007 ulaznica od čega će točno 23.220 biti u prodaji putem Interneta.

Kao što je bilo i najavljeno, u Zagrebu se očekuje dolazak oko 2.500-2.700 navijača Škotske, a prema informacijama kojima raspolažu u HNS-u navijači bi s Otoka stigli dva dana ranije, dakle 5. lipnja. Dakle, slijedi prava 'škotska invazija' na Zagreb...

'Navijači iz Škotske rezervirali su 2.767 ulaznica za tribine zapad gore i zapad dolje (po cijeni od 120 i 250 kuna, op. a.)', izvijestio je izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović dodavši na temu domaćinstva sljedeće:

'Od Fife smo dobili obvezu da 90 dana prije utakmice prijavimo domaćinstvo, a kao što je poznato iz MUP-a su izvijestili kako samo Maksimir ima uvjete za takvu utakmicu visokog rizika. Sretan sam kako su reagirali u Splitu i da su se primili posla oko rješavanja problema. Nitko u Savezu nikada neće biti protiv Rijeke, Splita ili bilo kojeg drugog grada. Škotska će igrati u Zagrebu, a vidjet ćemo tko će dobiti domaćinstvo za Belgiju.'

Dodajmo još kako se reprezentativci okupljaju 2. lipnja i trenirat će u Zagrebellu, trening centru NK Zagreb.

Izbornik Igor Štimac popis kandidata za utakmicu protiv Škotske objavit će 23. svibnja.

O odluci IO-a - koji je odustao od disciplinskog postupka protiv Zdravka Mamića, samo je kratko kazao:

'Nemam komentara! IO je zaključio da se ne pokreće postupak i koliko znam nije prekršen kodeks.'