NAJBRŽI SERVIS NA SVIJETU

Ivo Karlović srušio svjetski rekord!

05.03.2011 u 21:52

Bionic
Reading

vo Karlović srušio je svjetski rekord u brzini servisa! U jednom trenutku 4. seta, Div sa Šalate je odservirao 251 kilometar na sat i probio se ispred dosadašnjeg vlasnika tog rekorda, Andyja Roddicka.

Nakon drugog dana zagrebačkog susreta 1. kola Davisova kupa Njemačka je protiv Hrvatske povela s 2:1, Phillip Petzschner i Christopher Kas su nakon 1:2 u setovima našli put do pobjede nad Ivanom Dodigom i Ivom Karlovićem - 6:3, 3:6, 5:7, 6:3, 6:4.

Tako će o ukupnom pobjedniku i prolazu u četvrtfinale odlučivati današnji pojedinačni mečevi, a prvi će u 12 sati zaigrati Marin Čilić i Philipp Kohlschreiber.

'I dalje smo u igri za pobjedu, nadam se da će se pobjednik odlučivati u petom meču. Ne znam da li ću u toj situaciji, ako do nje dođe, postaviti Karlovića ili Dodiga. Bitno će biti kako će se Ivan osjećati uoči meča', rekao je izbornik Prpić.

'Sigurno da su osam sati tenisa i dva poraza u pet setova u dva dana ostavili traga na meni, no više o mojoj snazi moći ću govoriti tek u nedjelju', razočaran je nakon subotnjeg poraza u paru bio Dodig.

Svi su igrači u paru nakon četvrtog seta otišli na toalet, a njemački su kasnije izjavili da im je ta stanka pomogla u preokretu i pobjedi.

'Ne znam što su oni tamo radili, možda nešto više od nas', uspio je sve nasmijati Ivo Karlović kome se raspoloženje dodatno popravilo u trenutku kad je nakon pressice pokušao provjeriti nevjerojatnu stvar koju je uočio na mjeraču brzine servisa u četvrtom setu.

'Vidio sam da je mjerač pokazao 251 kilometar na sat i nisam mogao vjerovati. To bi bio svjetski rekord, zar ne?', zapitao se Karlo kojem se nedugo zatim iz Miamija javila supruga Alsiona i potvrdila mu da su se američki internet-portali raspisali o novom rekordu koji je pao u Zagrebu.

'Nije loše, valjda će mi ga priznati. Ma, znao sam, zagrijao sam ruku baš za taj četvrti set. Roddicku, koji je obalio 155 milja (oko 249,5 km/h nap.a.) upravo na Davisovu kupu, jesu', rekao je Ivo misleći na dojučerašnji reokord Amerikanca postignut u Charlestonu u meču protiv Bjelorusa Vladimira Volčkova 2004. godine.

Dosadašnji najbrži Ivin servis bio je 246 kilometara na sat. Zanimljivo da je i ovaj Ivin rekord, kao i onaj u broju asova u Davisovu kupu (78, Štepanek, 2009.) ostvaren u porazu.

Rezultati ostalih susreta 1. kola Svjetske skupine: Srbija - Indija 2:1, Švedska - Rusija 3:0, Češka - Kazahstan 2:1, Argentina - Rumunjska 3:0, Čile - SAD 1:2, Belgija - Španjolska 0:3, Austrija - Francuska 1:2.