kraj karijere

Ivo Karlović objavio emotivno pismo koje se čekalo: Žao mi je što ću vas razočarati...

21.02.2024 u 08:27

Bionic
Reading

Ivo Karlović uoči 45. rođendana objavio je kako službeno završava igračku karijeru

U emotivnoj poruci, koju je objavio na društvenim mrežama, 44-godišnji Ivo Karlović (rođen 28.2.1979. u Zagrebu) - tenisač koji je visok 211 cm i najviši je ikad na ATP Touru - napisao je u dugom i emotivnom pismu:

'Dragi fanovi i prijatelji,

Nadam se da će vas ovaj post sve zateći dobrog raspoloženja i sa snažnim bekhendom!

Neki od vas su primijetili da je prošlo dosta vremena otkako sam igrao na turniru i još uvijek me svakodnevno pitaju hoću li se i kada vratiti na turneju. Žao mi je što ću vas razočarati, ali ovim pismom želim to učiniti službenim i konačno objaviti svoje povlačenje.

Imao sam vrlo zadovoljavajuću, neortodoksnu i dugu karijeru koja dolazi iz iznimno skromnih početaka, posebno za tenisača. Hrvatska je bila sasvim drugačija zemlja 80-ih i 90-ih godina kada sam odrastao i jako sam ponosan na svoja postignuća i ono što sam uspio prevladati.

Želio bih zahvaliti svim trenerima i ljudima koji su bili uključeni i doprinijeli mom razvoju kao tenisača. Bez vas ovo sretno putovanje ne bi bilo moguće.

Obitelj mi je pružila ogromnu podršku i neizmjerno ih volim. Veselim se što ću nastaviti provoditi vrijeme s njima radeći stvari koje su nam važne i koje nas ispunjavaju.

Svima vama koji ste bili navijači i podržavatelji tijekom godina, hvala što ste bili dio mog putovanja. Volim vas sve i nadam se da se opet vidimo.

Ostat ću blizak tenisu i pokušati podijeliti svoje znanje i sva nevjerojatna iskustva s novim generacijama tenisača. Putovanje se nastavlja i fokus se preusmjerava. Zahvalan sam. Živjeli. dr. Ivo', napisao je Karlović koji je posljednji meč odigrao 2021. godine u kvalifikacijama za Indian Wells.

U dugoj i uspješnoj karijeri Karloviću je najviši renking bio 14. mjesto do kojeg je stigao 2008. godine.

Također treba reći kako je Karlović tijekom karijere osvojio osam turnira u pojedinačnoj konkurenciji te dva turnira u konkurenciji parova. Što se nastupa na Grand Slam turnirima tiče najbolji rezultat mu je četvrtfinale Wimbledona 2009. godine.

Sad se i službeno posvećuje mladim tenisačima s kojima će većinom raditi u Miamiju, američkom gradu u kojem živi s obitelji.