granollers sretniji

Ivo Karlović izgubio na njemu specifičan način: u tri tie-breaka

04.02.2019 u 20:27

Bionic
Reading

Hrvatski teniski veteran, 39-godišnji ivo Karlović nije se uspio plasirati u 2. kolo ATP turnira u Montpellieru, u 1. kolu ga je svladao sedam godina mlađi Španjolac Marcel Granollers sa 7-6 (3), 6-7 (5), 7-6 (5) nakon dva sata i 10 minuta igre.

Bio je to dvoboj u kojemu niti jedan igrač nije izgubio gem na svom početnom udarcu, Karlović čak nije niti bio suočen s 'break-loptom', no Španjolac se bolje snašao u dva od tri 'tie-breaka' i ostvario drugu pobjedu u petom međusobnom susretu ova dva igrača.

Karlović je jedine dvije 'break-lopte' imao u sedmoj igri prvog seta, ali nije ih uspio iskoristiti da bi u 'tie-breaku' te dionice igre Granollers bio uvjerljiv sa 7-3.

I u 'tie-break' drugog seta bolje je krenuo Granollers koji je poveo sa 3-0, no Karlović je osvojio šest od sljedećih sedam poena, a potom iskoristio drugu set-loptu.

Nažalost, u odlučujućoj igri trećeg seta uloge su se promijenile, Karlović je stekao inicijalnu prednost od 2-0 i 3-1, ali Granollers je uspio preokrenuti i povesti sa 6-4 te iskoristiti drugu meč-loptu.