SMJENA U MAKSIMIRU

Ivanković otišao, Vlak preuzeo Dinamo

25.11.2008 u 10:54

Bionic
Reading

Iako je u ponedjeljak Branko Ivanković novinarima govorio o utakmici protiv moskovskog Spartaka, nešto kasnije su se Dinamo i on sporazumno razišli, a Marijan Vlak je uskočio na mjesto glavnog trenera

To je moguće samo u Dinamu. Klub iz Maksimirske 128 je tri dana prije iznimno važnog ogleda u Kupu Uefa smijenio trenera Branka Ivankovića. Hrvatski prvak je na svojoj službenoj internetskoj stranici poručio da su se s varaždinskim stručnjakom sporazumno razišli, no sumnjamo da je Ivanković želio odstupiti.

Naime, u prijepodnevnim satima u ponedjeljak Ivanković je razgovarao s novinarima o Spartaku i ništa nije upućivalo na ovakav rasplet. No, izgleda da je na poslijepodnevnom sastanku njega i Zdravka Mamića došlo do povišenih tonova, a zna se da se glavnom gazdi u Maksimiru nitko ne smije suprotstaviti.

Prema posljednjim informacijama osim Branka Ivankovića smijenjeni su i kondicijski treneri Miljenko Rak, trener vratara Mario Jozić te Boris Kubla. Izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić je navodno smijenio i Hrvoja Braovića te Marijana Vlaka, ali je kasnije pomilovao taj dvojac jer u tom slučaju nitko ne bi mogao voditi utakmicu Dinama protiv Spartaka.

Tako će na klupi Ivankovića zamijeniti Marijan Vlak, koji je glavni trener 'modrih' bio 1997. godine.

Inače, trener Ivanković se ne javlja na mobitel, pa se ne može čuti njegov komentar, a ni to što će biti s njegovim ugovorom. Sada već bivši trener 'modrih' dobiva 20 tisuća eura mjesečno, a još su mu ostale tri i pol godine ugovora.

Kada je Mamić prvi put potjerao Ivankovića (u siječnju 2008), a zatim ga vratio natrag, rekao je ovo:

'Ovo je jedan od najljepših dana u mojem životu, pogotovo u sportskom smislu. Do danas sam se osjećao kao čovjek bez ruke i ramena, ali siguran sam da ćemo u budućnosti odlično funkcionirati. Ono što se svojedobno dogodilo među nama događa se samo jednom u životu.'

Izgleda da se nekome to može dogoditi i dva puta u životu.

Inače, Ivanković je sedma trenerska žrtva u HNL-u ove sezone. Prije njega su bili prisiljeni odstupiti Mladen Ivančić (Rijeka), Goran Vučević (Hajduk), Ilija Lončarević (Osijek), Srećko Lušić (Cibalia), Milivoj Bračun (Inter) i Dalibor Zebić (Zadar).