UVESTI TIE-BREAK

Ivanišević za promjene: Ukinuti beskrajne pete setove!

22.01.2013 u 12:36

Bionic
Reading

Nakon velikog maratona viđenog prije dva dana u meču Đokovića i Wawrinke, Goran Ivanišević izjasnio se za uvođenje tie-breaka u odlučujućim petim setovima na Grand Slam turnirima.

To je pravilo koje zasad od svih Grand Slamova vrijedi tek na US Openu, dok se na ostala tri turnira (Australian Open, Roland Garros i Wimbledon) peti set u konkurenciji tenisača igra na dva gema razlike.

Tako su gledatelji na Australian Openu ove godine u osmini finala mogli vidjeti epsku bitku dugu više od pet sati između Novaka Đokovića i Stanislasa Wawrinke, dok su John Isner i Nicolas Mahut 2010. godine na Wimbledonu testirali granice ljudske izdržljivosti i odigrali meč koji je trajao ukupno 11 sati i 5 minuta i koji se protegnuo na tri dana.

'Mislim da bi svaki Grand Slam trebao imati tie-break u petom setu, poput US Opena jer bi se time skratio meč poput onog neku večer (Đoković-Wawrinka) za barem jedan sat, što je velika razlika. Velika je razlika igrati četiri sata ili pet sati. Zato kažem da tie-breaku u petom setu. Znam da je poput ruleta, ali i dalje je sjajno za gledatelje, uzbudljivo je i zabavno,' rekao je Ivanišević za australski dnevnik The Age.

'Kako očekujete da ti dečki kasnije igraju? Ne bi mogli igrati ni za mjesec dana, ne bi se stigli oporaviti. Sa tie-breakom izbjegavate tako duge mečeve,' dodao je pobjednik Wimbledona iz 2001. godine koji se u Melbourne Parku na turniru legendi natječe u igri parova zajedno sa Cedricom Piolineom