GORAN NA GOSTOVANJU

Ivanišević i Rafter repriziraju epsko finale

06.10.2009 u 12:59

Bionic
Reading

Službena stranica Australian Opena donosi vijest da će 28. siječnja iduće godine u sklopu Turnira legendi snage sučeliti domaći junak Patrick Rafter i kreator njegova najtežeg poraza u karijeri Goran Ivanišević

Riječi su suvišne

Malo je onih koji se ne sjećaju sjajnog tenisa, nezaboravne atmosfere i nabujalih emocija koje su pratile wimbledonski finale 2001. Goran Ivanišević u ruci je držao posljednju kartu za uspjeh koji je sanjao čitavog života, a Australac nenadmašnog voleja čvrsto je odlučio umiroviti Gorana kao jednog od najvećih londonskih tragičara.

Ostalo je povijest. Nakon pet briljantnih setova i poplave decibela, Goran je osvojio zadnji poen, zaplakao na svetoj teniskoj travi i podigao ruke u zrak. Plakala je cijela Hrvatska, pitanje je hoće li Wimbledon ikada više vidjeti toliko specifičan meč.

'Iako je taj poraz bio golemo razočaranje, čast mi je što sam bio sudionik takvog meča. Nikada neću zaboraviti tu atmosferu na centralnom terenu. Veselim se novom dvoboju s Goranom i nadam se da ću ovaj put ja pobijediti', najavio je Rafter ovaj dvoboj koji će, nema sumnje, do vrha napuniti tribine Rod Laver Arene.

Njih su se dvojica tijekom karijere susretala četiri puta i svako je dobio po dva meča. Bit će ih lijepo ponovno vidjeti na djelu.