SAMO ZA TPORTAL

Ivan Šunjić jasno je objasnio što je jedini razlog rezultatskog neuspjeha Hrvatske na Euru

Bionic
Reading

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija, nažalost, već nakon drugog kola C skupine Eura, ostala je i bez teoretskih izgleda za plasman u polufinale odnosno među najbolje četiri momčadi, koje će izboriti i nastup na olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. U drugom kolu Gračanovi su igrači poraženi od Francuske 1:0, no ostaje žal za propuštenim prigodama Jakoliša i Vlašića, vratnice Kulenovića...

Poraz od Rumunjske 1:4 očito je bio toliko bolan, da su naši igrači pod tim dojmom ušli i u okršaj protiv Francuza. Jer u početnih desetak minuta, kada su mladi 'pijetlovi' poveli preko Dembelea, naši su igrači stajali skamenjeni.

U stvari, takvi su bili i gotovo cijelo prvo poluvrijeme, izuzmemo li odlično Vlašićevo proigravanje prema Jakolišu, čiji je udarac na kraju prošao koji centimetar od stative.

U drugom dijelu, Hrvatska je definitivno živnula, bila bolja i francuski golman Bernardoni imao je puno više posla. Na njegovu sreću, Kulenovićev udarac odsjeo je na vratnici, a još je nekoliko pokušaja uspješno očistila njegova obrambena linija.

Tako je dvoboj okončan pobjedom Francuske 1:0, koja će u zadnjem kolu skupine s Rumunjima odlučivati o pobjedniku skupine, dok će naši protiv Engleza, u derbiju začelja, u ponedjeljak od 21 sat, pokušati spasiti obraz.

Iako se protiv Francuza vidjelo da ova generacija ipak ima materijala, te da može žaliti zbog prokockane prilike protiv Rumunjske.

  • +8
Hrvatska - Francuska, Euro U-21, 2019. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

Slaže se s time i kapetan na ovoj utakmici, Dinamov veznjak, Ivan Šunjić.

'Ova utakmica pokazala je sve. Ostaje žal zbog utakmice protiv Rumunjske, u kojoj smo naučili da bez pristupa nema ništa. Stvorili smo nekoliko jako dobrih prigoda, ali ni sreća nam se ovog puta nije osmjehnula', rekao je nakon utakmice za tportal Ivan Šunjić te nastavio.

'Nažalost, protiv Rumunja nije bio ovakav pristup, jer da je bio, pa da smo izgubili nikome ništa. Za sve ovo sami smo si krivi. Protiv Francuske smo odigrali stvarno, pravu mušku utakmicu. Kada nam jedna takva ekipa kao što je Francuska, a sve su to fenomenalni igrači, uz gol stvore tek jednu šansu, onda je to dokaz da znamo i možemo'.

Što je presudilo u toj utakmici protiv Rumunjske, psihološka priprema ili možda malo i prepotentan pristup, jer svi su u najavama govorili samo o Francuskoj i Engleskoj?

'Lako je sada biti general poslije bitke. Ili trebali smo ovo ili trebali smo ono. Jednostavno, dogodio nam se takav dan, sve je pošlo po zlu od prve minute. Primili smo dva gola u deset minuta, moraš se onda još više otvoriti, što njima ostavlja još više prostora. I da, možda ih čak i jesmo malo podcijenili'.

Skupa lekcija za kraj ovoj generaciji, koja je uoči ovog prvenstva puno obećavala?

'Ma, teško je sada reći jesmo li podbacili ili ne. Sigurno smo i mi sami htjeli više. Iako je i ovo već veliki uspjeh, doći među 12 najboljih. No, za kraj svi smo naučili jednu veliku lekciju, koja će nam pomoći i u nastavku karijere, a to je da u svakoj utakmici pristup mora biti ovakav, maksimalan'.

Možete to demonstrirati već protiv Engleza, u utakmici koja nema nekog velikog značenja, ali je protiv jakog i atraktivnog suparnika?

'Kao prvo se moramo dobro oporaviti jer potrošnja je bila velika. A onda i ponoviti sve dobro što smo pokazali protiv Francuske. Motiva imamo i dat ćemo sve od sebe da osvjetlamo obraz', zaključio je Ivan Šunjić.