REAKCIJE POSLIJE FRANCUZA

Mladi Vatreni nakon drugog poraza: Ostaje žal, trebali smo biti nagrađeni koliko smo se borili

21.06.2019 u 23:27

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija U-21 će u ponedjeljak (21 sat) utakmicu sa vršnjacima iz Engleske igrati za prestiž, jer su obje nacionalne vrste izgubile svaku šansu za polufinale. Nakon drugog poraza na natjecanju, od Francuza 1:0, prve su dojmove podijelili Nikola Katić i Marin Jakoliš

Prvo Rumunji 4:1 pa u petak navečer Francuzi 1:0. Dva poraza i Hrvatska nije ostvarila plasman u polufinale te je ostala i bez Olimpijskih igara u Tokiju 2020.

'Što je tu je, u odnosu na ovu utakmicu pokazali smo kompaktnost i ono što je izbornik tražio od nas. Primili smo gol iz jedine greške, držali smo se plana s dupliranjem bokova, ali suvišno je pričati o tome kakva je Francuska momčad', rekao je branič Nikola Katić za HRT te dodao:

'Ostaje žal jer smo imali šanse da zabijemo i okrenemo utakmicu. Možemo biti zadovoljni jer smo pokazali drugo lice, nastavit ćemo u ovom duhu u posljednjoj utakmici'

Evo kako je utakmicu vidio napadač Marin Jakoliš koji je u prvom dijelu imao jedinu priliku za Hrvatsku.

'Stoperi Francuske idu visoko, znali smo da će biti prostora. No, koliko god sam snage imao nisam uspio zabiti onu šansu. Šteta što nije ušla. Trebalo nas je nagraditi koliko smo se borili. Kamo sreće, bilo bi 1:1 i druga utakmica. Milimetri su odlučili utakmicu. Protiv Engleske moramo odigrati našu igru i mislim da možemo pobijediti ili izvući bod. S Brekalom smo dobili puno kad je ušao kao i s Kulenovićem, vidjeli ste kako je otresao Francuza, kao da je ništa', poručio je Jakoliš.

  • +8
Hrvatska - Francuska, Euro U-21, 2019. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.