MAJSTOR NA DJELU

Ivan Rakitić čovjek odluke u Miamiju; Hrvat se istaknuo golom, ali i i jednim sjajnim potezom

08.08.2019 u 08:22

Bionic
Reading

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić bio je čovjek odluke u pobjedi Barcelone nad Napolijem 2:1 koja se igrala u Miamiju

Za našeg reprezentativca se konstantno piše da odlazi iz Barcelone, da za njega na Camp Nou nema mjesta, ali on je nekoliko puta ponovio kako želi ostati, a svojim izvedbama u pripremnom razdoblju pokazuje kako je koncentriran samo na dres aktualnog španjolskog prvaka. U Miamiju je postigao pobjednički pogodak.

Prije toga za Katalonce je zabio Sergio Busquets u 39. minuti, a izjednačio je autogolom nesretni Samuel Umtiti tri minute kasnije.

Desetak minuta prije kraja hrvatski veznjak je natrčao na odbijenu loptu i s 15-ak metara je udarcem desne noge nabio u donji desni kut Alexa Mereta na oduševljenje gotovo 60 tisuća gledatelja.

Pogledajte najzanimljivije trenutke s te utakmice OVDJE.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Uzvratna utakmica na rasporedu je u subotu, 10. kolovoza, a Napoli će formalno biti domaćin na stadionu sveučilišta Michigan u Ann Arboru. Dvoboj će započeti u 23 sata po srednjoeuropskom vremenu.

U ovom natjecanju ne vrijedi pravilo 'više postignutih golova u gostima' pa će u slučaju pobjede Napolija od jednog gola razlike u osnovnih 90 minuta utakmice o pobjedniku premijernog izdanja La Liga - Serie A kupa odlučivati udarci s bijele točke.

Inače, Rakitić se u pobjedi Barcelone protiv Napolija nije istaknuo samo pobjedničkim golom, već i sjajnom reakcijom u prvom poluvremenu kada je oduzeo jednu loptu Elmasu, pa onda mu loptu progurao i kroz noge što moeže tvideti i OVDJE.