ispunio si je želju

Ivan Perišić svojom je odlukom iznenadio sve, pa i najbliže prijatelje: Nisam mislio da će se to dogoditi...

23.06.2022 u 15:20

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić (33) na kraju sezone je odlučio napustiti milanski Inter te je potpisao dvogodišnji ugovor s londonskim Tottenhamom. Mnoge je taj njegov potez iznenadio jer je Perišić bio jedan od najvažnijih igrača talijanskog doprvaka. Sada je sve prokomentirao njegov prijatelj i nekadašnji suigrač, a danas jedan od trenera u reprezentaciji Ivica Olić

Igrali su Ivan Perišić (33) i Ivica Olić (42) zajedno u njemačkom Wolfsburgu, a od 2011. godine i u hrvatskoj reprezentaciji. Olić je danas jedan od pomoćnika izbornika Zlatka Dalića u stožeru 'vatrenih' te je jedan od bliskih Perišićevih prijatelja.

Sada je Ivica Olić prokomentirao pomalo neočekivani odlazak Ivana Perišića iz milanskog Intera. Na San Siru je Perišić bio jedan od glavnih igrača 'nerazzura', no odlučio je potražiti novi izazov te će sljedeće dvije godine igrati za londonski Tottenham kojeg vodi nekadašnji trener Intera Antonio Conte.

'Iskreno, bio sam iznenađen kada je Ivan otišao u Englesku. Imao je jako dobru sezonu u Interu i očekivao sam da će ostati. Nisam mislio da će ga Inter samo tako pustiti', rekao je Ivica Olić u razgovoru za Stats Perform te dodao:

'No, do sada je već igrao u Njemačkoj, Francuskoj i Italiji, ali uvijek smo razgovarali o Engleskoj koja mu je bila velika želja. On to vidi kao veliki izazov.'

Olić odlično poznaje Perišića te je uvjeren da naš reprezentativac neće imati problema s prilagodbom u novom klubu i novoj ligi.

'Prilika se ukazala i on ju je prihvatio. Još su neki veliki klubovi bili zainteresirani za njega, ali izabrao je Tottenham. Poznaje trenera, poznaje ljude u stožeru i njegov sustav igre, mislim da neće imati nikakvih problema u pogledu prilagodbe na engleski nogomet. Igrao sam s njim, a sada sam trener i uvjeren sam da će se brzo prilagoditi i postati jedan od najvažnijih igrača', zaključio je Ivica Olić koji je u prebogatoj karijeri igrao za Marsoniju, Zagreb, Dinamo, Herthu, moskovski CSKA, HSV, Bayern, Wolfsburg i München 1860.