bećar ide u italiju

Propao mu je povratak u Dinamo, a onda se ukazao Silvio Berlusconi; proslavljeni hrvatski reprezentativac stiže u Serie A

23.06.2022 u 11:58

Bionic
Reading

Domagoj Vida (33) nakon pet sezona napušta istanbulski Bešiktaš. Ugovor mu je istekao, a klub mu nije ponudio novi pa proslavljeni 'vatreni' Tursku napušta kao slobodan igrač. No, neće Vida dugo biti slobodan, karijeru će nastaviti u Serie A

Pet je sezona Domagoj Vida (33) bio stup obrane turskog velikana Bešiktaša. Odigrao je 165 utakmica i za stopera zabio respektabilnih 16 golova od kojih su neki bili izuzetno važni za Bešiktaš.

Vida je kod navijača Bešiktaša stekao kultni status, bio je jedan od najobožavanijih igrača svih ovih godina, ali čelnici kluba sada su odlučili kako mu ipak neće ponuditi novi ugovor.

Naš je reprezentativac tako kao slobodan igrač napustio Tursku i krenuo u potragu za novim klubom. U stvari, više u odabir najbolje opcije jer mu treba momčad u kojoj će biti standardan kako bi što spremniji dočekao SP u Kataru krajem ove godine.

Kao jedna od opcija spominjao se i povratak u HNL, interes za dovođenje Domagoja Vide pokazali su Dinamo i Osijek, ali sad je jasno da od tog posla neće biti ništa.

Naime, dvije konkretnije ponude stigle su mu iz Italije. Prva je bila ona jakog Napolija, trećeplasirane momčadi Serie A. Ali, pitanje je koliko bi Vida stvarno dobio priliku na jugu Italije jer Napoli ima jaku momčad, posebno je izražena konkurencija na stoperskim pozicijama.

Zato se ukazala puno konkretnija ponuda, ona iz redova novog prvoligaša Monze! Klub koji je u vlasništvu Silvija Berlusconija, a nogometni pogon vodi 'stari lisac' Adriano Galliani koji je svojevremeno bio 'arhitekt' velikog Milana.

Svima je u Monzi jasno da moraju ojačati obranu ako žele biti konkurentni jer ih gotovo sigurno čeka borba za ostanak. Zato je odmah iz Intera doveden iskusni Andrea Ranocchia (34), a sljedeći izbor je baš Domagoj Vida!

Talijanski mediji tvrde kako je dolazak iskusnog hrvatskog reprezentativca u Monzu praktički 'riješena stvar', jer Vida je baš ono što novom prvoligašu treba u sljedećim sezonama, u njemu vide izuzetno pojačanje za momčad koja treba očvrsnuti svoju obrambenu liniju. Vidi bi se dolazak u Monzu isplatio jer mu je mjesto u početnoj momčadi praktički zajamčeno, a to je važno jer naš stoper računa na nastup na SP-u u Kataru krajem ove godine.