novi izazov

Ivan Leko vratio se u Belgiju; vodit će momčad koja ima velikih ambicija u Europskoj ligi

21.05.2020 u 21:16

Bionic
Reading

Ivan Leko (42) postao je trener belgijskog prvoligaša Antwerpa. Tu je vijest klub službeno potvrdio na svojim internetskim stranicama otkrivši kako je hrvatski stručnjak potpisao ugovor na dvije godine...

Nakon što je s Club Bruggeom osvojio naslov prvaka 2018. godine, a potom odigrao i sezonu u Ligi prvaka, Ivan Leko (42) je na kraju te sezone napustio klub.

Sljedeći angažman bio mu je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u momčadi Al-Aina, ali tamo se zadržao tek do kraja 2019. godine kad je dobio otkaz.

Proteklih šest mjeseci Leko je odmarao od nogometa, bio je bez angažmana, a sad je i službeno potvrđeno kako je preuzeo klupu Royal Antwerpa.

Službeno predstavljanje trebalo bi biti u ponedjeljak, no Leku u Belgiji ne treba posebno predstavljati budući da je tamo dobro poznato lice. Ondje je proveo završnih devet godina igračke karijere (nosio je dres Club Bruggea, Beerschota i Lokerena) i još četiri u trenerskoj.

Nova Lekina momčad je u ovom trenutku na četvrtom mjestu ljestvice, no kako je belgijsko prvenstvo i službeno prekinuto zbog pandemije koronavirusa tu će i ostati te će igrati kvalifikacije za plasman u Europsku ligu.

Leko će na klupi naslijediti Laszla Bolonija kojemu ugovor istječe početkom srpnja, a ugovor je potpisan na dvije godine. Leko je kao trener u Belgiji do sada vodio Leuven, St. Truiden i Club Brugge.