NOVA PRILIKA

Ivan Kelava pred transferom u španjolsku Primeru

22.08.2015 u 22:30

Bionic
Reading

Vratar talijanskog nogometnog prvoligaša Udinesea Ivan Kelava (27), koji je lani bio posuđen slovačkom Spartaku iz Trnave, na korak je do prelaska u španjolskog prvoligaša Granadu, pišu u subotu dnevne novine Ideal sa sjedištem u tom gradu na jugu Španjolske

Kelava bi ondje zamijenio aktualnog vratara Oierea Olazabalu (25) koji bi idući tjedan trebao otići na posudbu u Real Sociedad jer želi braniti za taj baskijski klub. Još ranije je, pišu španjolski mediji, zatražio od Granade da ga pusti.

'Izvori bliski pregovorima ne samo da su potvrdili razgovore oko Kelave već je sporazum gotovo postignut,' piše dnevnik Ideal.

Ivan Kelava je prije dvije godine potpisao za Granadu no u posljednji trenutak je poslan u Udinese jer se bio teže ozlijedio njihov tadašnji vratar Srbin Željko Brkić.

Vlasnik Granade, Udinesea i engleskog Watforda je talijanska obitelj Pozzo predvođena biznismenom Giampaolom Pozzom koja po potrebi rotira nogometaše među navedenim klubovima.

Rezervni vratar Granade, Makedonac Stole Dimitrievski (21), došao je na posudbu iz Udinesea no u klubu ga još uvijek smatraju neiskusnim za prvog vratara u španjolskom prvenstvu.


Krajem svibnja 2013. zagrebački Dinamo je na svojoj internetskoj stranici priopćio kako je njegov vratar Kelava s Granadom potpisao višegodišnji ugovor, no samo nekoliko dana kasnije pojavio se u Udinama. Za Udinese je branio u 15 utakmica u kojima je primio 18 golova. U rujnu je bio poslan na posudbu u talijanski Carpi otkuda je u veljači ove godine prebačen u Spartak iz Trnave za kojeg je čuvao mrežu u 15 utakmica, a loptu iz nje vadio 14 puta.