NOVI LJUBIMAC NACIJE

Italija ima igrača koji sam može pobijediti Norvešku!

13.10.2015 u 09:40

Bionic
Reading

Talijani luduju za svojim novim vođom vezne linije. Ako Marco Verratti odigra protiv Norveške na jednakom nivou kao što je igrao u subotu protiv Azerbajdžana, Hrvatska se ne mora bojati za plasman na Europsko prvenstvo. No, pitanje je hoće li uopće igrati...

Talijanska javnost oduševljena je rođenjem nove zvijezde u veznoj lini 'azzurra'. Već se duže vrijeme zna da je 22-godišnji veznjak PSG-a igrač ogromnog potencijala, no od subote je postao i novi vođa reprezentacije Italije na terenu, uz kojeg igra ove ekipe izgleda izuzetno kvalitetno.

Gazzetta dello Sport proglasila je Verrattija novim Andreom Pirlom. Bivši vođa talijanske reprezentacije debitirao je 2002. godine upravo u Bakuu, gdje je, kako kaže ovaj sportski dnevnik, u subotu 'rođena nova zvijezda'.

Marco je protiv izabranika Roberta Prosinečkog odigrao iznimno. Dominirao je u sredini te se istakao sjajnim pregledom igre. Dubinska lopta kojom je pronašao Edera kod prvog pogotka digla je Italiju na noge.



Iako neobično nizak, samo 165cm visoki nogometaš čini se da ima sve potrebno za uspjeh unutar reprezentacije 'azzurra' koja još uvijek nije u potpunosti otpisala ni 36-godišnjeg Pirla. Veteran je zbog ozljede propustio susret u Bakuu.

'On je još uvijek najvažniji u našoj ekipi. Moramo izvući najviše od onog što nam daje,' kaže Marco Verratti, siguran da vrijeme za smjenu još uvijek nije došlo, no jasno je da će netko tko igra u Ligi prvaka poput njega imati prednost pred vremešnim nogometašem američkog MLS-a.

Loša vijest za Italiju, a samim time i Hrvatsku jest to što je Verratti dobio udarac u mišić na subotnjoj utakmici i propustio je posljednji trening. S njim među prvih 11 nema straha protiv Norveške, a bez njega, tko zna...