tuga za domaćina

Istra preživjela dramu, rasplakala Varaždin i ostala u HT Prvoj ligi!

02.06.2018 u 20:51

Bionic
Reading

U uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija za HT Prvu ligu Varaždin je na svom stadionu pobijedio Istru s minimalnih 1:0, ali s ukupnih 3:2 gosti su ostali u elitnom hrvatskom klupskom nogometnom natjecanju...

Varaždin će dugo žaliti za utakmicom protiv Istre odigranom ove subote. Momčad koju vodi Mario Kovačević prokockala je u srijedu vodstvo u prvom susretu i izgubila u Puli 3:1, a ostala je kratka za jedan pogodak u uzvratu, iako je imala igrača više u posljednjih pola sata susreta.

  • +3
Doigravanje za HT Prvu ligu: Varaždin - Istra Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Bio je to dvoboj u odličnoj atmosferi na varaždinskom gradskom stadionu u kojem je domaćin dominirao, ali u prvom dijelu nije uspio zabiti pogodak, iako su Jertec, Drožđek i Sačer opasno prijeti Ćorićevim vratima.

U drugom dijelu Varaždin je poveo u 55. minuti kada se Drožđek sjurio lijevom stranom pa preciznim udarcem u suprotni kut matirao Istrinog golmana.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Kada je Zgrablić dobio drugi žuti karton u 62. minuti i ostavio Istru na cjedilu, činilo se da su Varaždinci u dobitnoj poziciji. No, unatoč opsadi Marijan Ćorić na fantastičan je način čuvao svoju mrežu i najzaslužniji je što je Istra dočekala posljednji sudački zvižduk s pozitivnim rezultatom i mogla proslaviti pobjedu.

Tako je Istra nastavila tradiciju pobjeda prvoligaša nad drugoligašima u dodatnim kvalifikacijama te će i sljedeće sezone igrati u HT Prvoj ligi, nakon jedne od najturbulentnijih godina u klupskoj povijesti u kojoj joj je čak i prijetilo gašenje....

Dodatne kvalifikacije za HT Prvu ligu:

Varaždin – Istra 1:0 (Drožđek 55), prva utakmica 1:3