PREOKRET U KUPU

Istra 'imala' Rijeku, ali onda je ušao Andrej Kramarić...

19.03.2014 u 19:58

Bionic
Reading

Rijeka i Istra odigrali su na Kantridi prvu polufinalnu utakmicu kupa i Rijeka je preokretom izborila rezultat 2:1 uoči uzvrata u Puli

U poticajnom nogometnom ambijentu, pred gotovo punim tribinama, odigrali su Rijeka i istra prvi polufinalni dvoboj kupa. Momčad Igora Pamića oporavila se od teškog poraza u Maksimiru prošlog vikenda i u devetoj minuti šokirala Riječane.

Dejan Radonjić zabio je za vodstvo gostiju, a Istra je prednost i održavala do odmora. U nastavku je trener Rijeke Matjaž Kek uveo Andreja Kramarića i mladi zagrepčanin uzvratio mu je s nova dva gola. U 59. i 61. minuti tresao je mrežu za potpuni preokret uoči uzvrata (srijeda, 19 sati) u Puli, a s nova dva pogotka došao je do svoja ukupno 23 u kupu. Time se izjednačio na četvrtom mjestu vječne ljestvice strijelaca s Markom Vidukom, a ispred su još Tomislav Erceg i Igor Cvitanović sa po 26, te Davor Vugrinec sa 32 postignuta gola.

Pobjednika ovog ogleda u finalu će vrlo vjerojatno čekati Dinamo koji je u prvoj utakmici toga polufinala ranije svladao Belupo u Koprivnici rezultatom 2:0.