LOKALNI DERBI

Istra bi jako voljela pomrsiti račune Riječanima!

15.02.2015 u 11:00

Bionic
Reading

U prvoj nedjeljnoj utakmici MAXtv Prve lige (Arensport3, 15h), Istra će na domaćem terenu u lokalnom derbiju pokušati iznenaditi favoriziranu Rijeku, koja se još uvijek nije oprostila od borbe za naslov prvaka...

Pred Pamićem je novi ovotjedni izazov. Istra je u srijedu u Kupu pružila solidan otpor Dinamu. Na koncu su doživjeli minimalan poraz koji im je praktički zatvorio vrata prolaska dalje, no nisu igrom razočarali. Tim više što je trener Pamić imao poslovičnih problema s izostancima. Kada on kaže da je bio zadovoljan, onda to nešto znači...

'Rijetko izražavam zadovoljstvo jer im uvijek prvo ukazujem na pogreške, no ovaj put moram čestitati svojim igračima za ono što su pružili protiv Dinama. Bili smo taktički odlični, digli smo visoko obranu što nam je omogućilo da budemo blizu suparniku. Imali smo i brz protok lopte, tečnu igru i sve je bilo super osim završnice. Nažalost bez pravog napadača ne ide,' rekao je Pamić u komentaru te utakmice.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

Odmarali su u srijedu njegov sin Zvonko i Franjić, obojica će danas igrati baš kao i Jo. Promjena bi se mogla dogoditi na golu gdje će priliku dobiti Brkić. S obzirom da je Pavlović ozlijeđen, a Lorran nespreman, na desni bek će gotovo sigurno Obšivač. Prema prikazanom na treningu prava je šteta što Dinis nema pravo nastupa, jer je očito riječ o vrlo dobrom zadnjem veznom igraču.

Problem i dalje ostaje neigranje Radonjića zbog čega je napad domaćina prilično limitiran. Ofenzivni tercet bi trebao biti Franjić, Tomić i Jo. Po profilu igrača sasvim je jasno kako će domaćin igrati na protunapade. Riječ je o brzancima koji nisu osobito kvalitetni u igri leđima okrenuti prema golu, već traže loptu u prostor.

Rijeka nije imala nikakvih problema s Lokomotivom u Kupu. Vješto su kažnjavali njihove početničke pogreške u obrani i osigurali vjerojatno nedostižnu prednost. U prvenstvu su također sigurni drugi, o napadu na naslov nitko ne priča. Ipak, sigurno se ne žele samo tako odreći novih bodova. Uostalom, puno je tu novih igrača koji se žele dokazati.

'Slijedi novo dokazivanje. To je regionalni derbi koji je uvijek nosio rezultatsku neizvjesnost. No ono što mene posebno veseli da je u posljednje vrijeme i na terenu i izvan njega sve bilo vrlo korektno i fer. Ne vidim razloga da tako ne bude i sada,' kaže Matjaž Kek uoči utakmice i nastavlja:

'Naše motivi i želje se ne mijenjaju. Želimo dobiti utakmicu, ali poštujemo protivnika i znamo što nas čeka. Bit će to težak meč protiv Istre koja, čini mi se, ima drugačiji rukopis u ove dvije proljetne utakmice. Opet je Igor Pamić uspio stvoriti kvalitetnu ekipu koja igra kvalitetni nogomet, a ima pojedince koji imaju i ime i kvalitetu. Zato smatram da je ovo novo iskušenje za Rijeku koja je u formiranju. Na premijeri je to bilo solidno, ali ne živi se od jedne utakmice. Moramo se stalno potvrđivati. Za mene je u sportu kvaliteta jedino - konstanta.'

Mogu se očekivati neke promjene u odnosu na srijedu. Na vrata početnog sastava kucaju Tomasov, Močinić...

'Imam još tri dileme oko početnog sastava, no neću vam kazati o kojim je igračima riječ. Ali mogla bi biti neka promjena u odnosu na srijedu,' zaključio je domaći trener.

Za utakmicu ne konkuriraju tri igrača zbog ozljeda (Maleš, Moises i Hristov).