strycova oduševljava

Iskusna Čehinja slomila srca Engleza u Wimbledonu: Na dva je koraka od čuda…

10.07.2019 u 12:30

Bionic
Reading

Barbora Strycova najugodnije je iznenađenje ženskog turnira u Wimbledonu, a nakon što je srušila san domaće predstavnice Johanne Konte o osvajanju titule, čeka je u polufinalu veliki obračun protiv Serene Williams…

Nepredvidivi ženski tenis ponovo je kreirao lijepu sportsku priču. Uoči Wimbledona nitko nije ozbiljno računao na Barboru Strycovu, a ona je svojim igrama oduševila u dosadašnjem dijelu turnira i ostvarila uspjeh karijere.

  • +3
Barbora Strycova Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Iskusna 33-godišnja Čehinja poznatija je dosad bila po svojim uspjesima u konkurenciji parova u kojoj ima 26 osvojenih WTA turnira, dok je pojedinačno trijumfirala tek dvaput, u Quebecu 2011. i Linzu 2017. godine.

Strycova niti na jednom Grand Slam turniru nije nikad otišla dalje od osmine finala, osim na Wimbledonu, a ulazak u četvrtfinale 2014. godine nadmašila je ovog utorka kad je pet godina kasnije šokirala domaću predstavnicu Johannu Kontu i izborila polufinale, zahvaljujući lukavim rješenjima na mreži i sa osnovne linije koja su izluđivala Britanku, ovaj put potučenu do nogu. Ništa od engleske osvajačice titule ni 42. godinu u nizu.

Dogodilo se to samo dan nakon što je Barbora bila potpuno izgubljena protiv Elise Mertens kod rezultata 4-6, 2-5, ali velikim preokretom u drugom setu vratila se u život i zatim dotukla Belgijku.

'Ovo je moj 17. nastup u Wimbledonu i samo pokušavam uživati. Svaka sljedeća pobjeda je bonus za mene,' naglašava Barbora Strycova koju čeka najteži mogući ispit u četvrtak: dvoboj sa Serenom Williams koju nikad prije nije pobijedila niti joj uzela set u tri dosadašnja susreta.

Bit će to zanimljiv dvoboj, jer je Čehinja bila među najžešćim kritičarima Serene nakon njezinih ispada na US Openu prošle godine i sukoba sa sucem Carlosom Ramosom.

'To je sr**e. On je strog, ali jedan je od najboljih je na svijetu i napravio je što je trebao', bio je njezin komentar na optužbe Williams da je doživjela seksizam.

Sereni nakon svega neće nedostajati motiva na terenu, ali Strycova je pokazala tenisko znanje u dosadašnjem turniru i sigurno neće lako pasti. Također dobro gura i u konkurenciji parova sa Su-Wei Hsieh, gdje je također izborila mjesto u polufinalu...