talijanska liga

Inter zasjeo na vrh ljestvice Serie A; Romelu Lukaku zabio je dva gola i asistirao za treći u uvjerljivoj pobjedi protiv Lazija

14.02.2021 u 23:27

Bionic
Reading

Nogometaši milanskog Intera preuzeli su vrh ljestvice talijanskog prvenstva zahvaljujući 3:1 (2:0) domaćoj pobjedi protiv Lazija u susretu 22. kola Serie A

Inter je veliku prednost ostvario u prvom poluvremenu, a oba je gola za 'nerazzure' zabio Romelu Lukaku. Prvi je postigao u 22. minuti iz kaznenog udarca nakon prekršaja Hoedta na Lautaru, a drugi u 45. minuti uz podosta sreće jer je jedan klizeći start Marcela Brozovića pogodio braniča Lazija pa je lopta stigla idealno na udarac belgijskom napadaču.

Imao je sreće i Lazio u 61. minuti kada je slobodan udarac Milinković-Savića na putu prema golu pogodio Escalantea, promijenio smjer i prevario Handanoviča za 2:1.

No, samo tri minute kasnije ponovno je na sceni naš Marcelo Brozović! Sjajno je proigrao Lukakua koji je pretrčao pola terena prije no što je uposlio Lautara Martineza koji je pogodio prazan gol Lazija za konačnih 3:1.

Marcelo Brozović odigrao je cijelu utakmicu, a Ivan Perišić je zamijenjen u sudačkoj nadoknadi. Inter sada ima 50 bodova, jedan više od gradskog rivala Milana prije njihovog međusobnog ogleda u sljedećem kolu. Lazio je ostao sedmi s 40 bodova koliko imaju i peti Napoli te šesta Atalanta.

Ranije u nedjelju se Atalanta u dramatičnoj pobjedi 1:0 na gostovanju kod Cagliarija bodovno poravnala s Napolijem i Lazijom.

Jedini gol na utakmici postigao je Muriel u 90. minuti susreta, a domaćini su se u sudačkoj nadoknadi ponadali kako bi ipak mogli do boda kada je dosuđen kazneni udarac za njih.

No, nakon intervencije VAR-a glavni sudac Piccinini promijenio je svoju odluku te je ostalo minimalnih 1:0 za Atalantu.

Boško Šutalo igrao je do 62. minute, a Mario Pašalić je odigrao prvo poluvrijeme za Atalantu koja sada ima 40 bodova iz 22 susreta, isti bodovni učinak, ali s po utakmicom manje imaju peti Napoli i sedmi Lazio.

Cagliari, kojemu je ovo bila 14. uzastopna utakmica bez pobjede u Serie A, ostao je u zoni ispadanja, 18. s 15 osvojenih bodova, dva manje od 17. Torina.

Zanimljivo je bilo i u Genovi gdje je Sampdoria svladala Fiorentinu 2:1 (1:1). Strijelci za domaće bili su Balde (31) i Quagliarella (72), dok je uspješan za goste bio Vlahović (37).

Sampdoria je sada 10. s 30 bodova, dok je Fiorentina 16. s 22.

Roma je lako 3:0 (2:0) svladala Udinese. Dvostruki strijelac bio je Veretout (5, 25-11m), a konačnih 3:0 postavio je Pedro (90+3). Treća Roma sada ima 43 boda, dok je Udinese 14. s 24.