engleska liga

Golijada na Emiratesu uz hat-trick sjajnog Aubameyanga; davljenik Fulham šokirao Everton na Goodisonu

14.02.2021 u 22:15

Bionic
Reading

Nogometaši Arsenala preskočili su Leeds United na ljestvici engleskog prvenstva svladavši ih 4:2 u međusobnom susretu u 24. kolu Premier League

Arsenal je odlično krenuo u za njih izuzetno važnu utakmicu. 'Topnici' se muče, povezali su dva poraza i protiv Leedsa su morali krenuti po sve ili ništa.

Tako su i otvorili susret, poveli su 'topnici' već u 13. minuti kada je nakon odlične solo akcije mrežu Leedsa zatresao Aubameyang.

Isti igrač bio je u centru pažnje u 41. minuti. Saka je izborio penal za Arsenal, a Aubameyang je preuzeo odgovornost. Bio je siguran s 'kreča' te je zabio za 2:0. No, to nije bilo sve u prvom dijelu jer su 'topnici' zabili i treći gol. Nakon fantastične akcije na malom prostoru lopta je došla do Bellerina koji zabija za 3:0.

Na samom početku drugog poluvremena Arsenal je, barem se tako činilo, potpuno dotukao Leeds. Smith Rowe centrira, a Aubameyang glavom zabija za 4:0 i svoj hat-trick!

Uzbuđenjima tu ipak nije bio kraj jer Arsenal je ove sezone apsolutno nestabilna momčad i Leeds je uspio 'zakuhati' utakmicu. Tako su gosti već u 58. minuti smanjili na 4:1 golom Struijka, a samo deset minuta kasnije Costa je pogodio za 4:2. Panika se uvukla u redove 'topnika', Leeds je do kraja utakmice imao još nekoliko sjajnih prilika za potpuni povratak, ali obrana Arsenala ipak je izdržala sve nalete gostiju.

  • +10
West Bromwich Albion - Manchester United 1:1, 14.2.2021. Izvor: EPA / Autor: Michael Steele / POOL

Arsenal se ovom pobjedom probio do 10. mjesta na ljestvici s 34 boda, dva više od 11. Leedsa.

U posljednjoj utakmici nedjeljnog programa 24. kola engleskog nogometnog prvenstva Fulham je iznenađujuće kao gost svladao Everton 2:0.

Oba gola na utakmici postigao je novi igrač Fulhama Josh Maja (48, 65).

Everton je ovim porazom propustio veliku priliku bodovno se poravnati s gradskim rivalom Liverpoolom na četvrtom mjestu ljestvice, ostao je sedmi s 37 bodova, tri manje od Liverpoola, a dva od petog Chelseaja i šestog West Ham Uniteda.

Fulham je, pak, ostao u zoni ispadanja, nalazi se na 18. mjestu s 18 bodova, sedam manje od 17. Newcastle Uniteda koji drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak.