coppa italia

Inter tek u produžetku 'slomio' Fiorentinu; sad ga u četvrtfinalu čeka gradski derbi s Milanom

13.01.2021 u 19:36

Bionic
Reading

U utakmici osmine finala talijanskog Kupa milanski Inter je nakon produžetka svladao u Firenci Fiorentinu 2:1 i osigurao dvoboj s gradskim suparnikom Milanom u četvrtfinalu...

Inter je bolje ušao u utakmicu, momčad Antonija Contea je imala nekoliko dobrih šansi, ali na vodstvo su 'nerazzurri' čekali do 40. minute. Nakon pregleda VAR-a dosuđen je penal, a za 1:0 zabio je Arturo Vidal.

Fiorentina je u nastavak utakmice krenula puno agresivnije, to joj se isplatilo te u 57. minuti dolazi do izjednačenja, za 1:1 jajnim volejem s vrha šesnaesterca zabija Bjelokošćanin Christian Kouame.

Do kraja regularnog dijela utakmice Inter je dominirao, pokušali su sve riješiti prije produžetka i mogućih penala, redom su pokušavali Eriksen, Alexis, Perišić i Lukaku, ali sjajan je na golu Fiorentine bio Terracino koji je sve te pokušaje sigurno branio.

No, Inter je do pobjede na kraju ipak stigao u produžetku. U 119. minuti obrana Fiorentine zaboravila je na Lukakua, a tamnoputi je belgijski reprezentativac to spremno kaznio, glavom je zabio za konačnih 2:1 i prolaz 'nerazzurra' u četvrtfinale Coppa Italie.

Ivan Perišić je odigrao svih 120 minuta za Inter, dok je Marcelo Brozović ušao u igru u 94. minuti.

U četvrtfinalu će Inter tako igrati protiv ljutitog rivala, čeka ih gradski derbi s Milanom.