najavio ht prvu ligu

Igor Tudor jasno dao do znanja što misli polufinalu Kupa: 'Hajduk uvijek ispada kmečavac, a sada kada je to Osijek, mi im dajemo podršku'

03.06.2020 u 17:20

Bionic
Reading

Igor Tudor najavio je okršaj s Interom iz Zaprešića (petak, 20:00, Arenasport 3), a osvrnuo se i na polufinale Kupa između Rijeke i Osijeka koje je podiglo dosta prašine

Nakon više od dva i pol mjeseca vraća se HT Prva liga. Prva utakmica domaćeg prvenstva nakon pandemije koronavirusa koja je zablokirala cijeli svijet bit će okršaj Hajduka i zaprešićkog Intera na Poljudu u petak u 20 sati (Arenasport 3). Uoči ovog susreta, novinarima se putem videolinka javio trener Hajduka Igor Tudor.

'Svi se veselimo toj utakmici. To je ono zbog čega radimo i živimo. Posebna priča je igrati bez publike. Zo mi nikada nije bilo ugodno i otežavajuća je okolnost za domaću ekipu. Mi moramo opravdati ulogu favorita u petak. Idemo krenuti jako. Možete očekivati najbolji Hajduk u ovom trenutku. Imamo 10 utakmica i svaku želimo pobijediti. Igrači su u dobrom stanju, motivirani su i željni', najavio je Tudor pa odgovorio na pitanje tko se u ovoj pauzi nametnuo:

'Ne volim isticati pojedince, ali bit će tri, četiri nova imena. Oni su se nametnuli, tu su, ali u nogometu se sve mijenja u nekoliko trenutaka. Želim dobiti pobjednički mentalitet od ekipe pa da si u svakoj vježbi i svakom dodavanju sve bolji. Ovoj generaciji to fali, to je ono što smo vidjeli u Jordanovom dokumentarcu The Last Dance. To želim vidjeti i idemo u tom smjeru da to poboljšamo.'

Prvi protivnik je Inter...

'Pogledali smo ih malo u dvije prijateljske utakmice. Jasno je da će se nas ovdje najviše pitati. Moramo ući punim gasom od prve minute i riješiti stvari što prije. Idemo na pobjedu.'

Pojavila se ideja i da se umjesto publike kojoj je zabranjen odlazak na stadion zbog mjera predostrožnosti vezanih za koronavirus, stavi razglas i 'simulira' navijanje'.

'Vidjet ćemo. Normalno da to nije to i da to nema veze s pravim navijanjem. Ima to prednosti i mana. Ubija onu bolesnu tišinu, ali s druge strane čuješ neku čudnu buku. Stvarno se nadam da će se publika vratiti za nekoliko kola i veseli me da idemo u dobrom smjeru', rekao je Tudor pa se osvrnuo i na prijelazni rok i ljeto koje će biti neobično i teško za dovođenje pojačanja:

'Kako je nama, tako je i svima drugima. S vremenom će biti bolje. Važan segment je selekcija igrača. Precjenjujemo ulogu trenera u takvim stvarima. Tu se radi pravi posao. Treba selektirati prave igrače s budžetom koji imamo. Za to treba biti mađioničar s obzirom na budžete koje imaju hrvatski klubovi.'

Naravno, nije moglo proći ni bez pitanja o polufinalu Kupa, posebno onom između Rijeke i Osijeka koje je diglo veliku prašinu.

'Nije izgledalo loše, bilo je tu dobrog ritma, dobar Slaven prvo poluvrijeme, Lokomotiva na klasu pojedinaca riješila utakmicu. Suci su zasjenili sjajnu utakmicu Rijeke i Osijeka, momci u crnom su tamo bili najbolji pojedinci. Osijek je riješio već tu utakmicu, ali momci u crnom se nisu složili.'

Za kraj je Tudor otkrio i što misli o Nenadu Bjelici i hoće li se problemi sa suđenjem riješiti u domaćem nogometu.

'Neno je super, ali neprijatelj nikad ne spava, ni preko granice, a njega je iznenadio susjed iz Bosne. Što se tiče sušenje, Hajduk uvijek ispada kmečavac, ali dok se ti centri premjeste, onda drugi ispadaju kmečavci. Sada tu ulogu ima Osijek, a mi im dajemo podršku', rekao je Tudor pa dodao:

'Zadnjih 30 godina se događa ono što se ne bi trebalo događati, suci koji bi trebali biti neprimjetni su stalno ovdje. To se odmah može promijeniti, ali nekoliko ljudi odlučuje o tome. Pozdravljam suspenziju sudaca, tko god pogriješi, mora trpjeti konsekvence. Hrvatska liga ima dugu lijepu povijest oko toga, ali nadam se da će to ići u boljem smjeru kao što puno stvari u ovoj državi ide u boljem smjeru', zaključio je Tudor.

Uoči povratka HT Prve lige pogledajmo najbolje golove i akcije iz prvog dijela sezone.

Nogomet se vraća na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

Najvažnije da se nogomet vraća iako bez gledatelja na stadionima no zato su tu televizijski ekrani. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.