sudio je očajno loše

Nakon debakla na Rujevici napokon se oglasio i sudac Igor Pajač; ovo je njegova strana priče

03.06.2020 u 10:29

Bionic
Reading

Nisam nikoga htio zakinuti. Ispričavam se Osijeku, Rijeci, HNS-u, hrvatskoj javnosti, svima... Nema tu nikakve teorije zavjere, kaže sudac Igor Pajač čije su loše odluke obilježile utakmicu polufinala Kupa između Rijeke i Osijeka

Glavni sudac Igor Pajač i njegovi pomoćnici u VAR sobi napravili su dvije kardinalne greške i penalom za Rijeku i crvenim kartonom Osijeku usmjerili Rijeku prema finalu. Suđenje je generalno bilo loše u tom susretu, utvrdila je Komisija nogometnih sudaca.

Igor Pajač i pomoćni video sudac (VAR) Fran Jović uslijed očitog pomanjkanja forme do završetka natjecateljske sezone 2019./2020. više neće suditi, no bura se oko ovog slučaja ne stišava.

Sada se napokon oglasio i 'glavni krivac', sam glavni sudac utakmice između Rijeke i Osijeka (3:2) - Igor Pajač.

'Vjerujte, nikad mi u životu nije bilo gore! Nikome nikada ne bih želio da mu se tako nešto dogodi. Ovo je jednostavno katastrofa. Ne samo za mene, nego i za moju obitelj. Nikako nije dobro, kad god otvorim internet, iskačem kao iz paštete. Najgore mi je što sam predstavljen kao neki lopov, to mi je najgore u životu. A nikada u životu niti kao klinac ukrao žvakaću gumu. Strašno, gdje god da okrenem, sve je totalni kaos...', kazao je Pajač u razgovoru za Sportske novosti.

Zbog svega je s obitelji otišao u Mađarsku...

'Vidite, ljudi iz Osijeka su ulupali mojih deset godina rada kao suca. Ma, užas, odmah sam otišao iz Hrvatske u Mađarsku kako bih pronašao malo mira. Gdje god sam izašao nakon utakmice na Rujevici odmah je nastao kaos', priča Pajač i napominje:

'Vidite, mogu izaći pred bilo koga i kazati da niti u jednoj situaciji nisam imao lošu namjeru. Nikoga nisam htio zakinuti. To je jedina istina. U ovoj konkretnoj situaciji za koju me pitate VAR se trebao javiti. Točnije, u toj situaciji sam i tražio pomoć VAR-a. To je krucijalno.'

  • +19
Druga polufinalna utakmica Hrvatskog kupa, HNK Rijeka - NK Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Za kraj je Pajač istaknuo:

'Ispričavam se Osijeku i Rijeci, cijeloj hrvatskoj javnosti, Sudačkoj komisiji koju sam zajedno s predsjednikom doveo u neugodnu situaciju, kompletnom HNS-u. Nema tu nikakve teorije zavjere koja se gura kao istina, to me najviše boli. Zaista mi je teško što se sve najgore u Hrvatskoj povezuje s mojim imenom, kao da sam neprijatelj 'broj 1'. Da, ta utakmica će me pratiti čitav život. Ali vjerujem u sebe, ono što te ne ubije, dodatno te ojača.'

>> CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE OVDJE

Nogomet se vraća na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

Najvažnije da se nogomet vraća iako bez gledatelja na stadionima no zato su tu televizijski ekrani. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.