iz trenerskog kuta

Igor Štimac komentirao je veliku pobjedu Hrvatske na Poljudu, a onda se osvrnuo na budućnost ove reprezentacije i šanse na SP-u 2022. godine

15.11.2021 u 06:26

Bionic
Reading

Bivši legendarni reprezentativac, potom izbornik hrvatske reprezentacije, Igor Štimac iskoristio je rupu između obveza na klupi Indije te u Splitu ove nedjelje uživo pratio zadnji dvoboj kvalifikacija za odlazak na SP u Kataru, onaj između Hrvatske i Rusije. Naravno, kao i svih 30-ak tisuća navijača, ozarena je lica nakon pobjede 1:0 otišao s poljudskog stadiona

Hrvatska je imala sve u svojim rukama, bila je veliki favorit, u dobroj seriji, ali morala je to i potvrditi protiv čvrstog suparnika, na kišom natopljenom terenu.

Međutim, od 1. minute i zvižduka nizozemskog suca, Dalićeva se momčad nametnula, pritiskala, stvarala prilike. No, niti jedna lopta nije ušla u gol, a vrijeme je polako curilo. Baš kao i dosadna kiša.

Ipak, taj silni pritisak urodio je plodom u 81. minuti, kada je Kudrjašov ugurao loptu u mrežu golmana Safonova. Tako su Rusi pomogli Hrvatima, pa kad već nisu pucali prema Grbiću, onda jesu prema svom golu.

'Nisu ni zaslužili ništa više s onakvom igrom', bio je komentar Igora Štimca na igru Rusa, a onda se okrenuo našima.

  • +69
Hrvatska - Rusija, kvalifikacije za SP 2022., Poljud, 14.11.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Odlično, strpljivo, suvereno, a u ovako teškim uvjetima s kišom i na klizavom terenu. I jedino što možemo Daliću i igračima jest čestitati'.

Osjetilo se u Štimčevom glasu ushićenje. Ali i iskustvo.

'Nikoga ne želim izdvajati. Svi su zaslužili komplimente na požrtvovnosti i komplimente za odlučnost i plasman na još jedno veliko natjecanje i odlazak u Katar'.

  • +27
Hrvatska pobijedila Rusiju i izborila Svjetsko prvenstvo u Kataru, 14.11.2021. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Nije htio Štimac o pojedincima, ali zato je pohvalio Dalićev izbor.

'Imamo ekipu koja ima veliku perspektivu, lucidnost i sigurno ćemo i u Kataru biti zapaženi. Nećemo im stavljati nikakve imperative. Jer evo, napunili su stadion, i ovo u nedjelju je sve izgledalo savršeno', zaključio je Štimac.