'modri' u kazahstanu

Igor Bišćan je prelomio; ovo je 11 Dinama koji će započeti utakmicu protiv Astane

02.08.2023 u 09:02

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama danas (16 sati, MAXSport 1, MAXtv) igraju uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka u gostima kod kazahstanskog prvaka Astane. 'Modri' su u prvoj utakmici na Maksimiru uvjerljivo slavili 4:0, a hat-trick je zabio Luka Ivanušec

Dinamo je za klasu bolja i kvalitetnija momčad od Astane, to najbolje govori rezultat prve utakmice u kojoj su 'modri' slavili 4:0. No, današnji uzvrat (16 sati, MAXSport 1, MAXtv) daleko je od pukog odrađivanja posla.

A Igor Bišćan nije trener koji će riskirati pa je gotovo sigurno da će protiv Astane danas započeti već provjerenih i standardnih 11 iako se utakmica igra na umjetnoj travi. To je trener 'modrih' istaknuo kao najveći 'problem'.

'Vidjet ćemo kakva je kvaliteta podloge. Vjerujem da smo u kontekstu podloge dovoljno pametni i lukavi i da ta činjenica neće previše utjecati na našu izvedbu', kazao je Bišćan i dodao:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Astana će vjerojatno riskirati, nastojat će nas spriječiti da svojim stilom igre umrtvimo utakmicu. Očekuje agresivniju Astanu nego u Zagrebu. Moramo biti ozbiljni od prve sekunde. Svaki labavi početak može nam zakomplicirati život, a to je zadnje što želimo. Moramo se pomiriti s time da je pred nama ozbiljna utakmica i da treba biti fokusiran na samu igru. Neki mekan i nesiguran ulazak u utakmicu bi mogao zakomplicirati situaciju, a to svakako ne želimo',

  • +42
Dinamo - Astana, 2. pretkolo Lige prvaka, 2023/24. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Realno, Bišćan je u 2. kolu SuperSport HNL-a protiv Istre 1961 uspio odmoriti neke od glavnih igrača i lako slaviti 3:0, no danas se u takav 'eksperiment' neće upuštati, bez obzira na dalek put u Kazahstan i umjetnu travu. Tako će danas od 16 sati (MAXSport 1, MAXtv) Dinamo protiv Astane istrčati u najjačem sastavu.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport

Na golu je standardno Livaković, stoperi su Josip Šutalo i Ristovski, na lijevom beku je Mihajličenko, a na desnom Moharrami. Vezni će red držati Mišić i Ljubičić koji napokon igra na svojoj 'prirodnoj' poziciji, a ispred njih će biti Baturina. Na lijevom krilu je Ivanušec, na desnom Špikić, a u vrhu napada Petković.

Najvjerojatnija postava Dinama za današnji susret protiv Astane (16 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Livaković - Mihajličenko, J.Šutalo, Ristovski, Moharrami - Mišić, Ljubičić - Ivanušec, Baturina, Špikić - Petković

Realno, ovo je nominalno u ovom trenutku prva postava Dinama, Igor Bišćan neće ništa prepustiti slučaju i s najjačim će snagama krenuti na gostovanju kod kazahstanskog prvaka. Neće 'modri' forsirati, imaju veliku 4:0 prednost iz prvog susreta, mogu odigrati 'na rezultat' bez ikakvog rizika i nervoze.