sve je dogovoreno

Dinamo je za pet milijuna eura kupio dva 'lokosa'; Petković i Ivanušec odlaze?

01.08.2023 u 13:45

Bionic
Reading

Iako posao još nije službeno potvrđen, Dinamo je 'počistio' redove Lokomotive i za pet milijuna eura kupio dva najbolja igrača momčadi s Kajzerice - Lukasa Kačavendu (20) i Luku Stojkovića (19). To je ujedno i siguran znak da Luka Ivanušec i Bruno Petković ovog ljeta napuštaju Maksimir

Sve će biti puno jasnije do kraja ovog tjedna kad bi Dinamo i Lokomotiva službeno trebali potvrditi veliki transfer u kojem će s Kajzerice put Maksimira krenuti dva najbolja igrača 'lokosa'.

U Dinamo tako dolaze dva najbolja igrača Lokomotive Lukas Kačavenda (20) i Luka Stojković (19), a cijeli je transfer 'težak' pet milijuna eura. 'Modri' će za Kačavendu 'lokosima' platiti tri milijuna eura, a za Stojkovića dva milijuna. Uz to će Lokomotiva imati pravo na postotak od njihove sljedeće prodaje, a put Kajzerice bi - prema nekim informacijama - na posudbu mogao s Maksimira krenuti mladi napadač / desno krilo Fran Topić (19) koji u ovom trenutku nije u prvom planu kod Igora Bišćana.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Šibenik - Lokomotiva 1:1 (Lukas Kačavenda 65) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Podsjetimo, Kačavenda je jedan od najboljih mladih igrača SuperSport HNL-a, no prošle je sezone doživio tešku ozljedu i morao je na operaciju ligamenata koljena te se tek vraća u puni ritam utakmica, a Stojkovića je ovog ljeta želio Hajduk no na kraju se pokazalo kako im je ipak preskup. Kačavenda je za 'lokose' odigrao 62 utakmice, zabio je osam golova uz tri asistencije, a Stojković je u 68 utakmica zabio zabio pet golova uz 10 asistencija.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Istra 1961 - Dinamo 0:3, 2. kolo, 2023/24. (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: croatel/tportal

Ovaj transfer definitivno znači da su u Dinamu odlučili prihvatiti ponude pa će Maksimir uskoro sigurno napustiti Luka Ivanušec (Feyenoord) i vrlo vjerojatno Bruno Petković (Trabzonspor). U Dinamu se nadaju da će Ivanušec i Petković otići tek nakon što odigraju utakmice protiv grčkog AEK-a u 3. pretkolu Lige prvaka (prva utakmica na rasporedu je 8. ili 9. kolovoza u Ateni, a uzvrat tjedan kasnije), ali Feyenoord i Trabzon opasno 'pritišću', žele što prije završiti ove transfere.

Standings provided by Sofascore