ŠVEĐANIN KAO PISAC

Ibra o Calciopoliju: Gluposti i hrpa sra...

09.11.2011 u 08:55

Bionic
Reading

U petak će biti predstavljena knjiga Zlatana Ibrahimovića, a Gazzetta dello Sport se dočepala dijelova u kojima švedski napadač piše o Calciopoliju koji je uzdrmao talijanski nogomet

Snažni golgeter bio je član Juventusove momčadi koja je 2005. i 2006. osvojila naslove, ali trofeji su 'staroj dami' oduzeti, jer je u skandalu oko namještanja utakmica otkriveno kako je momčad imala sudačku pomoć.

U svojoj knjizi Ibrahimović se s time nikako ne slaže.

'To su sve gluposti, barem većina toga. Suci su nas favorizirali? Ma dajte! Teško smo se borili na terenu. Riskirali naše noge i to bez ikakve sudačke pomoći. Sve je to hrpa sran..', ustvrdio je Ibrahimović koji se dotaknuo i Luciana Moggija.

Bivšeg generalnog direktora Juventusa tada su smatrali najmoćnijim čovjekom u Serie A, a nakon skandala doživotno mu je zabranjen rad u nogometu te je osuđen na zatvorsku kaznu od pet godina i četiri mjeseca.

Ibrahimović je opisao krizni sastanak s Moggijem nakon što je došlo do istrage i skandala.

'Počeo je plakati ispred svih nas. Bilo je to kao da vas je netko udario u stomak. Nikada ga nisam vidio tako slaboga. On je bio čovjek koji je uvijek zračio s moći i snagom. A sada osjećao suosjećanje za njega. Prvi puta kada sam sreo Moggija, on je imao na sebi elegantno odijelo i veliku cigaru. Odmah ste mogli zaključiti kako je to moćan čovjek.'