UVJERLJIVO U ROSTOVU

I reprezentativci oduševljeni lekcijom koju su dali Rusima

18.11.2015 u 09:06

Bionic
Reading

Poslije kvalifikacijskih pobjeda nad Bugarskom i Maltom, Hrvatska je u gostujućoj prijateljskoj utakmici kod Rusije opet stigla do pobjede (3-1)

Evo što su za HNS nakon utakmice rekli izabranici Ante Čačića.

'Stvarno smo dobro izgledali i šteta što smo rano primili pogodak. Nismo loše ušli u utakmicu i taj nas je gol malo presjekao. No, imali smo još šansi u prvom dijelu i izbornik nam je na odmoru rekao da ako tako nastavimo, golovi će sigurno doći', prepričao je vezni igrač Rijeke, Ivan Močinić.

Izbornik Čačić isprobao je u Rostovu na Donu i sustav 4-4-2.

'I to je dobro izgledalo, a Kalinić i Mandžukić svjetski su napadači i sigurno im nije bilo teško. Odlično se slažu, ali mislim da je cijela momčad dobro reagirala i sada imamo još jedan sustav koji možemo iskoristiti na Europskom prvenstvu", kazao je Močinić za hns-cff.hr

Je li hrvatskoj pobjedi kumovao i slabiji dan Rusije?

'Oni su jedna od boljih momčadi protiv kojih sam igrao i ovo je bila baš dobra utakmica. Ipak, mi imamo igrače koji jednim potezom mogu odlučiti utakmicu, a i cijeli nam je kolektiv dobar. Mislim da smo Rusiju pobijedili svojom kvalitetom', zaključio je.

Hrvatska je prva reprezentacija koja je Rusiji uspjela postići tri gola nakon 2009. godine, a jedan od njih postigao je i Nikola Kalinić.

'Imali smo prilika i u prvom poluvremenu, dobro smo igrali bez obzira na primljeni pogodak. U drugom smo poluvremenu počeli realizirati šanse, a imali smo još i neiskorištenih. Drago mi je zbog pobjede, a sad idemo dalje', rekao je raspoloženi napadač talijanske Fiorentine.

Kalinić je u Rostovu na Donu igrao u napadu zajedno s Marijom Mandžukićem, napadačem ligaškog konkurenta Juventusa.

'Normalno da možemo zajedno, dobro smo surađivali i ja i on, ali i cijela momčad. Svi smo bili dobri i iz toga je proizašao ovako dobar rezultat. Pokazali smo da u Rusiji možemo zabiti tri gola domaćinu', zaključio je Nikola Kalinić.