njemački kup

HSV i treći put dalje nakon 11-eraca; odličnu Gvardiolovu partiju zasjenila ozljeda leđa; Freiburg do polufinala golom u 120. minuti

02.03.2022 u 23:26

Bionic
Reading

Nogometaši Freiburga posljednji su polufinalisti ovosezonskog izdanja Njemačkog kupa, oni su u dramatičnom četvrtfinalu golom u 120. minuti kao gosti svladali Bochum sa 2:1 (1:1, 0:0) nakon produžetka.

I tijekom 90 minuta Freiburg je poveo golom Petersena (51), no Polter (64) je uspio poravnati, pa je odluka o pobjedniku pala u produžetku kada je Sallai (120) iskoristio veliku pogrešku domaće obrane i odveo svoju momčad među posljednje četiri.

Ranije u srijedu je hrvatski nogometni reprezentativac Joško Gvardiol bio asistent za jedan pogodak RB Leipziga u uvjerljivoj 4:0 (2:0) pobjedi protiv drugoligaša Hannovera 96, ali je i zbog ozljede morao ranije napustiti travnjak. Gvardiol je sjajnom okomitom loptom u 22. minuti uposlio najboljeg strijelca svoje momčadi Nkunkua koji je potom obišao i vratara te postigao svoj drugi gol na utakmici za 2:0.

Prvi gol Nkunku je postigao pet minuta ranije na asistenciju još jednog bivšeg igrača Dinama Danija Olma. U nastavku su pobjedu RB Leipziga potvrdili Lamer u 68. i Andre Silva u 73. minuti. Nažalost, Gvardiol je u 55. minuti bio zamijenjen nakon što je dobio udarac u leđa.

Hrvatski stoper Mario Vušković odigrao je svih 120 minuta te je bio precizan izvođač 11-erca u raspucavanju za Hamburger SV koji se velikim preokretom protiv Karlsruhea plasirao u polufinale. Gosti iz Karlsruhea poveli su 2:0 golovima Wanitzeka (40) i Hofmanna (51), no Glatzel (52) je vrlo brzo vratio nadu domaćima da bi se situacija na terenu okrenula u potpunosti u korist HSV-a kada je u 71. minuti isključen Kobald.

HSV je tada dobio i kazneni udarac, ali Gersbeck je obranio udarac Kittela s bijele točke. Ipak, Glatzel (90+1) je u sudačkoj nadoknadi svojim drugim golom odveo utakmicu u produžetak. Kako se u dodatnih pola sata rezultat nije mijenjao o polufinalistima se odlučivalo izvođenjem 11-eraca gdje se u junaka prometnuo domaći vratar Heuer koji je obranio tri pokušaja gostiju pa je HSV slavio sa 3:2. Zanimljivo, HSV je treći put zaredom ove sezone prošao dalje u Kupu boljim izvođenjem 11-eraca.

Još u utorak polufinale je izborio Union Berlin koji je svladao Sankt Pauli sa 2:1.