NIŠTA OD ZLATA

Hrvatski vaterpolisti bez finala sa Srbijom

28.07.2011 u 16:09

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolo reprezentacija nije se plasirala u finale Svjetskog prvenstva u Šangaju. U polufinalu su bili bolji Talijani 8:9 (0:1, 1:2, 3:5, 4:1) pa će oni igrati za zlato protiv Srbije

Nakon odlične igre protiv Crne Gore, protiv Italije vidjeli smo jednu drukčiju Hrvatsku. Nažalost, puno lošiju. 'Settebell' je iskoristio slab dan Rudićevih izabranika i otišao je u finale gdje ih očekuje branitelj naslova Srbija.

Hrvatska će se tako kao i prije dvije godine u Rimu morati zadovoljiti s utakmicom za treće mjesto, a suparnici u subotnjem okršaju su Mađari.

Što se tiče same utakmice, 'barakude' su nervozno ušle u utakmicu. U napadačkom dijelu nije ništa funkcioniralo i Talijani su nakon prve dvije četvrtine imali prednost 3:1, s time da je Hrvatska gol zabila u posljednjoj minuti prije odmora.

U nastavku je napad proradio, ali još efikasniji su bili talijanski vaterpolisti koji su bušili Pavića sa svih mogućih pozicija tako da su nakon osam minuta treće četvrtine još povećali prednost na 8:4.

Posljednja dionica susreta donijela je posljednji trzaj Hrvatske da izvede preokret, ali najviše što su 'barakude' napravile bilo je kada su stigle do minimalnog zaostatka i konačnih 8:9 15 sekundi prije kraja susreta.

Pogotke za hrvatsku reprezentaciju postigli su Bošković (3), Joković, Burić, Sukno, Bušlje i Dobud. Kod Talijana najefikasniji je bio Giorgetti s tri gola.

Spomenimo da je ovo drugi puta da su se ove dvije reprezentacije susrele u ovoj fazi natjecanja na Svjetskom prvenstvu. I 1994. u Rimu Italija je bila bolja (8:5).