ulaganje u budućnost

Hrvatski trećeligaš u senzacionalnom transferu kupio igrača za 500.000 eura

29.11.2023 u 08:13

Bionic
Reading

Hrvatskim nogometnim travnjacima će od početka sljedeće godine trčkarati Baye Coulibaly (17). Nadareni stoper iz Malija igrat će za trećeligaša Kustošiju koja ga je kupila u transferu vrijednom 500.000 eura

Baye Coulibaly (17) ovih je dana još uvijek u Indoneziji. S U-17 reprezentacijom Malija nalazi se na Svjetskom prvenstvu gdje u petak 1. prosinca protiv vršnjaka iz Argentine igra utakmicu za treće mjesto!

No, čim završi svoje reprezentativne obveze Baye Coulibaly će krenuti put Hrvatske gdje će se priključiti svojoj novoj momčadi, trećeligašu Kustošiji!

Coulibalyja zastupa agencija Niagara Sports Company koja je u vlasništvu hrvatskog menadžera Andyja Bare, a on je u razgovoru za Sportske novosti iznio neke detalje ovog transfera.

'Baye Coulibaly je skautiran u jednoj nogometnoj školi u Maliju, koji financira moja agencija. Imamo nekoliko škola u Africi, osim te u Maliju imamo ih u Kamerunu, Obali Bjelokosti i Senegalu', otkriva Bara i dodaje:

'Naši skauti su zapazili Coulibalyja godinu i pol dana, pratili su ga. Imao je ponudu da s obitelji preseli u Lille, a imao je i ponudu Villarreala. Međutim, mi smo ga cijelo vrijeme mamili da dođe u Hrvatsku, u Kustošiju. Potpisao je ugovor te s roditeljima dolazi u Zagreb i priključuje se Kustošiji u siječnju iduće godine, kad napuni 18 godina.'

U ovom je poslu presudio još jedan senzacionalan transfer kojeg su prije nekoliko mjeseci odradili Bara i Kustošija. Senegalski branič Mikayil Faye (19) prošlog je ljeta iz Kustošije otišao u Barcelonu za pet milijuna eura! I danas je standardni član Barcelone B.

'Fayea smo recimo doveli iz škole u Senegalu. Najbolji je igrač B momčadi Barcelone, potpisao je novi ugovor, od ljeta, to vam garantiram, igrat će za prvu momčad Barce. A Coulibaly je odlučio doći kod nas kad je vidio kako je Faye iz Kustošije prešao u Barcelonu', kaže Bara za Sportske novosti i dodaje:

'Coulibaly je tjelesno moćan, brz, može iznimno puno trčati, tehničko je jak, podsjeća recimo na Yayu Tourea. Mislim da će poput Fayea otići u jedan veliki europski klub za godinu, godinu i pol dana. A već postoje klubovi koji su ga spremni otkupiti od Kustošije bez da je igrao sekundu za našu momčad!'